Orange Grove: Οι καινοτόμες ιδέες που ξεχώρισαν στον φετινό διαγωνισμό «The Squeeze»

Με τη συμμετοχή startups που δραστηριοποιούνται μεταξύ άλλων στον αγροδιατροφικό τομέα πραγματοποιήθηκε ο 14ος Pitching Διαγωνισμός «The Squeeze». Η καθιερωμένη γιορτή καινοτομίας και νεοφυούς επιχειρηματικότητας, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της «θερμοκοιτίδας» Orange Grove και της ολλανδικής πρεσβείας στην Ελλάδα, έλαβε χώρα την 1η Νοεμβρίου, παρουσία του Βασιλιά Γουλιέλμου-Αλεξάνδρου και της Βασίλισσας Μάξιμα της Ολλανδίας, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιούν στην Ελλάδα.

Στη σκηνή του «The Squeeze» ανέβηκαν έξι δυναμικές startups του Orange Grove, που είχαν περάσει στην τελική φάση του διαγωνισμού, παρουσιάζοντας τις καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες τους σε ένα πάνελ διακεκριμένων κριτών από τις ΗΠΑ, την Ολλανδία και την Ελλάδα. Την πρώτη θέση κατέκτησε η Grandmama, η μεγαλύτερη πλατφόρμα εύρεσης φροντιστών που ειδικεύεται στη φροντίδα στο σπίτι ηλικιωμένων και ανθρώπων που έχουν ανάγκη, εκπροσωπούμενη από τη διευθύνουσα σύμβουλο, Βίκυ Κλήμη.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Struuct, μια πλατφόρμα ψηφιακής διαχείρισης έργων υποδομής που, μέσω μιας βιώσιμης και φιλικής προς το περιβάλλον διαδικασίας, έχει ως στόχο τη βέλτιστη και οικονομικά αποδοτική, προληπτική συντήρηση και διαχείριση κινδύνων των κατασκευών. Η startup εκπροσωπήθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο Σπύρο Κωνσταντή.