Αυτό το άρθρο είναι 9 μηνών

Ιαπωνία: Κυκλοφόρησε σασίμι τόνου φυτικής προέλευσης 

Ένα φυτικό προϊόν που προσπαθεί να αναπαράγει τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του τόνου σασίμι κυκλοφόρησε στα εστιατόρια της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου.
12/07/2024
1' διάβασμα
iaponia-kykloforise-sasimi-tonou-fytikis-proelefsis-326446
©NH Foods

Η εταιρεία επεξεργασίας τροφίμων NH Foods, με έδρα την Οσάκα, λάνσαρε επίσημα στην αγορά εστίασης της Ιαπωνίας το εναλλακτικό σασίμι τόνου με φυτική προέλευση. Το προϊόν στοχεύει να μιμηθεί το άρωμα και την υφή του ωμού τόνου για να προσφέρει στους καταναλωτές μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρία.

Ο τομέας των εναλλακτικών θαλασσινών, ο οποίος δημιουργεί φυτικές προτάσεις στα κλασικά θαλασσινά, αναπτύσσεται, αν και αργά, υπό το πρίσμα του αβέβαιου μέλλοντος ορισμένων θαλάσσιων πόρων. Και ενώ πολλοί καταναλωτές μπορεί να μην είναι πρόθυμοι να αντικαταστήσουν τον σολομό τους με ένα… αντίγραφο με βάση τη σόγια, τα εναλλακτικά θαλασσινά γίνονται όλο και πιο δημοφιλή μεταξύ των χορτοφάγων, των vegans και άλλων που δεν τρώνε ψάρι ή κρέας. Μάλιστα, μια εταιρεία ερευνών εκτιμά ότι η παγκόσμια αγορά τέτοιων προϊόντων αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 41 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2030!

Επιδιώκοντας να προσφέρει μια πιο βιώσιμη εναλλακτική λύση στον τόνο, ο οποίος είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ψάρια στην ιαπωνική αγορά θαλασσινών, η NH Foods πέρασε έναν χρόνο αναπτύσσοντας το φυτικό προϊόν της από konjac (είδος λαχανικού από τη νοτιοδυτική Κίνα) σε σκόνη, φυτικές ίνες και άλλα συστατικά.

Επί του παρόντος, ο εναλλακτικός τόνος διατίθεται προς πώληση μόνο σε εστιατόρια στην Ιαπωνία, αλλά η NH Foods επιθυμεί να επεκτείνει τη διαθεσιμότητά του. Η εταιρεία στοχεύει επίσης να συμπεριλάβει μεγαλύτερη ποικιλία εναλλακτικών θαλασσινών στη σειρά προϊόντων της.

 

Πηγή: The Fish site

 

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ: