Σε αδιέξοδο οι παραγωγοί της Χαλκίδας από την παρουσία των αγριόχοιρων

Με ένα μεγάλο ερώτημα για το αν θα καλλιεργήσει υπαίθρια κηπευτικά τη νέα καλλιεργητική περίοδο, ο Γιώργος Ακριώτης, παραγωγός από τα Ψαχνά, θυμάται την περσινή καταστροφή που υπέστη σε καλλιέργειες καρπουζιών, πεπονιών και ντομάτας. «Καλλιεργούμε ως οικογένεια για πολλά χρόνια υπαίθρια κηπευτικά και καλύπτουμε έτσι το μεγαλύτερο ποσοστό του εισοδήματός μας.

Τη χρονιά που πέρασε, τα αγριογούρουνα κατέστρεψαν πάνω από 30 στρέμματα με καρπούζια, πεπόνια και ντομάτες, από τα οποία δεν πήραμε παραγωγή και για τα οποία δεν αποζημιωθήκαμε. Η κατάσταση αυτή μας έχει οδηγήσει σε ένα αδιέξοδο και δεν ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε».

Ο κ. Ακριώτης, μέσα από την «ΥΧ», έθεσε τους δικούς του προβληματισμούς για την αδράνεια της πολιτείας σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. «Όσες πόρτες και να χτυπήσαμε το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο, αρνητικό. Δεν έχω οικονομική δυνατότητα να διεκδικήσω νομικά ένα αυτονόητο ζήτημα, δηλαδή την προστασία της περιουσίας μου, ώστε να μπορέσω να συνεχίσω την παραγωγή», υποστηρίζει ο ίδιος.