Αγοράζει σκληρό σιτάρι με 21 λεπτά ο Συνεταιρισμός Πλατυκάμπου

Συμμαχία για κοινές αγορές από προμηθευτές δημιουργούν Carrefour και Tesco

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πλατυκάμπου αποφάσισε να βάλει τον πήχη ψηλά, ανακοινώνοντας τιμή αγοράς σκληρού σίτου για τα μέλη του 21 λεπτά, την υψηλότερη που υπάρχει πανελλαδικά.

Μια κίνηση που στοχεύει να πιέσει την αγορά και να αναγκάσει τους ιδιώτες να δώσουν καλύτερες τιμές από τα 17 λεπτά που προσφέρουν σήμερα. Υπενθυμίζεται ότι μόνο ο ΑΣ Βόλου έχει ανακοινώσει τιμή 19 λεπτά\κιλό, ενώ στη συμβολαιακή το προιόν αμείβεται με 20 λεπτά. Και πέρυσι ο ΑΣ Πλατυκάμπου είχε δώσει την μεγαλύτερη τιμή στην αγορά, με 22 λεπτά, πουλώντας στη συνέχεια τη σοδειά σε αλευρόμυλους και ιδιώτες.

Μιλώντας στην «ΥΧ» ο πρόεδρος του ΑΣ Πλατυκάμπου Γιάννης Κουκούτσης υποστήριξε τα εξής: Αφού καταφέραμε και βρήκαμε τις κατάλληλες αγορές και προμηθευτές που επιθυμούσαμε, μπορούμε να αποδώσουμε στους παραγωγούς σκληρού σιταριού 21 λεπτά στο χέρι και φυσικά και τον ανάλογο ΦΠΑ. Το πρώτο μέλημά μας, όπως και πέρυσι είναι οι παραγωγοί να μπορέσουν να απολαύσουν την καλύτερη τιμή της αγοράς και ευελπιστώ ότι θα συμπαρασύρουμε τις τιμές προς τα πάνω. Η ποιότητα των σταριών στην περιοχή μας είναι άριστη κι αυτή η προσπάθεια των παραγωγών μελών μας πρέπει να ανταμειφθεί. Βέβαια μια τιμή που θα κάλυπτε το κόστος παραγωγής και θα έδινε ένα μικρό μεροκάματο στον αγρότη είναι περίπου στα 25 λεπτά, αλλά και τα 21λ δεδομένων των σημερινών οικονομικών συνθηκών είναι μια καλή τιμή».

Να σημειωθεί ότι ο Συνεταιρισμός Πλατυκάμπου επιδιώκει να συγκροτήσει Ομάδες Παραγωγών Σιτηρών, Οσπρίων και Σκόρδου.