«Αγριεύει» ο καιρός για τα Χριστούγεννα

«Αγριεύει» ο καιρός για τα Χριστούγεννα
-Διαφήμιση-

Καλός θα είναι ο καιρός μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων στις περισσότερες περιοχές της χώρας με εξαίρεση την Δυτική Ελλάδα όπου θα σημειωθούν βροχές. Ανήμερα των Χριστουγέννων όμως, ξεκινά σημαντική μεταβολή του καιρού.

Συγκεκριμένα, ψυχρό μέτωπο θα φτάσει στην χώρα από τα Βαλκάνια την ημέρα των Χριστουγέννων, με ψυχρές αέριες μάζες. Αποτέλεσμα, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σταδιακά, από 8 ως 10 βαθμούς. Το μέτωπο κινείται γρήγορα, με αποτέλεσμα οι χιονοπτώσεις που θα έχουμε στην δυτική και βόρεια Ελλάδα να σταματήσουν από το απόγευμα της ημέρας και να περιοριστούν στα ανατολικά (Εύβοια, Αττική) με χιονοπτώσεις σε περιοχές ακόμα και με χαμηλό υψόμετρο.

Περισσότερες χιονοπτώσεις αναμένονται στην ανατολική Στερεά και Εύβοια από το απόγευμα της Τρίτης και της Τετάρτης. Χιονοπτώσεις είναι πιθανές ακόμα και στις βόρειες περιοχές της Αττικής, με αντίστοιχη πτώση της θερμοκρασίας.

Από την Τετάρτη το απόγευμα θα αρχίσουν να εξασθενούν τα φαινόμενα, θα παραμείνει όμως ισχυρός παγετός σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Πηγή: ert.gr

-Διαφήμιση-