Αυτό το άρθρο είναι 95 μηνών

Αγρότες απέκλεισαν το τελωνείο Ευζώνων

28/07/2016
1' διάβασμα
agrotes-apekleisan-to-teloneio-evzonon-44061

Στον αποκλεισμό του τελωνείου των Ευζώνων – στο ρεύμα εισόδου και εξόδου από τη χώρα – έχουν προχωρήσει από τις 12.00 το μεσημέρι της Πέμπτης 28/7 αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Κιλκίς.

Όπως επισημαίνουν, διαμαρτύρονται για τα γενικότερα προβλήματα του κλάδου, για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών τους και για τις εκκρεμείς πληρωμές του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο και των ενισχύσεων της βιολογικής κτηνοτροφίας.

Οι συγκεντρωμένοι θα κρατήσουν το τελωνείο κλειστό έως τις 2.00 το μεσημέρι. Θα ακολουθήσει γενική συνέλευση, όπου και θα αποφασιστεί εάν ο αποκλεισμός θα συνεχιστεί.

«Νιώθουμε ότι μας έχουν κοροϊδέψει. Για τον ΟΓΑ, που εμείς τον θέλουμε αυτόνομο και η κυβέρνηση προσπαθεί να τον μετατρέψει σε κάτι άλλο, και για τις ασφαλιστικές μας εισφορές, που έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Σκεφτείτε ότι για το δεύτερο εξάμηνο μάς ζητούν 650 ευρώ εισφορές, από περίπου 450 ευρώ μέχρι πρόσφατα. Επίσης αντιδρούμε για τις εκκρεμείς πληρωμές από το πετρέλαιο – ο ειδικός φόρος κατανάλωσης μας οφείλεται από το 2013 – και τη βιολογική κτηνοτροφία» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Αιγοπροβατοτρόφων Νομού Κιλκίς, Χρήστος Σολομωνίδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΓΡΑΦΕΙ: