Η αγροτική νεοφυής επιχειρηματικότητα ενισχύει τους αγρότες στην Αφρική

Χρηματοδότηση εκατομμυρίων

Η συμβολή της αγροτικής τεχνολογίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας ειδικά σε χώρες που τα προβλήματα είναι αυξημένα μπορεί να κάνει τη διαφορά και να ενισχύσει τους αγρότες, το περιβάλλον, καθώς και την παραγωγή τροφίμων.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι αυτό της νεοφυούς επιχείρησης Apollo Agriculture από την Κένυα, η οποία συγκέντρωσε 10 εκατ. δολάρια σε χρηματοδότηση από το ImpactConnect για να ενισχύσει την ταχεία ανάπτυξή της σε ολόκληρη την Αφρική. Η Apollo Agriculture παρέχει στους αγρότες τη δυνατότητα να ενισχύσουν την κερδοφορία τους και να υιοθετήσουν βιώσιμες καλλιέργειες, βελτιώνοντας την επισιτιστική ασφάλεια. Η ίδια τούς παρέχει πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας αγροτικά εφόδια, ψηφιακές συμβουλές μέσω της πλατφόρμας που έχει αναπτύξει, καθώς και χρηματοδότηση.

Από την ίδρυσή της, η Apollo Agriculture έχει συνεισφέρει σημαντικά, προσεγγίζοντας πάνω από 350.000 αγρότες στην Κένυα και στη Ζάμπια. Η νέα χρηματοδότηση θα διευκολύνει την ευρύτερη επέκτασή της εντός της Κένυας, προσφέροντας σε περισσότερους αγρότες τα ψηφιακά εργαλεία και την οικονομική βοήθεια που χρειάζονται.