Αγροτικό ρεύμα: Ανοίγει η πλατφόρμα ΕΤΜΕΑΡ, στο ΦΕΚ η απόφαση του ΥΠΕΝ (Upd)

Ευκαιρία για πολλούς παραγωγούς, που δεν είχαν ενταχθεί στην πλατφόρμα του ΔΑΠΕΕΠ για να διατηρήσουν τη μειωμένη χρέωση ΕΤΜΕΑΡ, στις παροχές ηλεκτρικού ρεύματος των εκμεταλλεύσεών τους, δίνει το ΥΠΕΝ με απόφαση του υπουργού Κώστα Σκρέκα που δημοσιεύεται σε σημερινό φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Η «ΥΧ» είχε γνωστοποιήσει πρώτη όλες τις λεπτομέρειες του θέματος, από το πρώτο άνοιγμα της πλατφόρμας τον περασμένο Σεπτέμβριο, εξηγώντας τη σημασία που είχε η διατήρηση αυτής της μειωμένης χρέωσης που για όσους ενταχθούν στην πλατφόρμα θα παραμείνει στα 9 ευρώ / Μεγαβατώρα αντί να…εκτιναχθεί στα 17 ευρώ / Μεγαβατώρα. Με αυτό τον τρόπο η ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας δίνει μια δεύτερη ευκαιρία στους αγρότες, καθώς χωρίς να είναι οι ίδιοι υπαίτιοι είχαν μείνει εκτός, στην πλειονότητά τους.

Δείτε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες της απόφασης

Διαβάστε ΕΔΩ το σχετικό δελτίο τύπου του ΥΠΕΝ

Παράλληλα, απλουστεύονται οι προϋποθέσεις ένταξης των δικαιούχων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «ΥΧ» , τα όσα αναφέρει η σχετική απόφαση καθώς και η ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει τη Δευτέρα 24/5. Θα αφορά το 2020 και θα παραμείνει ανοιχτή για έναν μήνα ενώ ακολούθως θα επαναληφθεί η διαδικασία και για το 2021.

Θυμηθείτε τι έγραφε πέρσι η “ΥΧ” λίγο πριν το κλείσιμο της πλατφόρμας, όταν ελάχιστοι αγρότες είχαν ενταχθεί

Μειωμένο ΕΤΜΕΑΡ: Έως 6/11 οι αιτήσεις, δείτε εάν είστε δικαιούχοι (upd)