Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας: Να γίνουν γρήγορα οι εκτιμήσεις ζημιάς για τις ροδακινιές

Για ζημιές στις ροδακινιές κάνει λόγο σε ανακοίνωση του ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» ζητώντας παράλληλα να επισπευσθούν οι εκτιμήσεις.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου:

«Την ώρα που παραμένουμε ακόμη απλήρωτοι οι παραγωγοί από τις καταστροφές του 2022 , το νέο κύμα παγετού που πλήττει τις τελευταίες μέρες την περιοχή μας και που συνεχίζεται , ήδη προξένησε ζημιές σε οπορωφόρα δέντρα φέρνοντας απόγνωση στους αγροτοπαραγωγούς.

Ιδιαίτερα έχουμε εντοπίσει ζημιές σε προϊμανθείς  ποικιλίες ροδακινιάς . Καλούμε για ακόμη μια φορά τον ΕΛΓΑ στην αναγγελία ζημιάς , να επανδρωθεί ο οργανισμός με το απαραίτητο έμπειρο επιστημονικό δυναμικό , να γίνουν γρήγορα οι εκτιμήσεις της ζημιάς και να αποζημιωθούν σύντομα οι πληγέντες παραγωγοί.

Καλούμε επίσης τους συναδέλφους αγρότες και αγρότισσες να μην μένουν θεατές , πρέπει να βγούνε στον αγώνα  της διεκδίκησης, να ενισχύσουν το μπλόκο , να δημιουργήσουν άλλα εκεί που δεν υπάρχουν γιατί μόνο με τη δική τους συμμετοχή μπορούμε να ασκήσουμε πίεση στη κυβέρνηση ώστε να δώσει λύσεις στα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουμε .

Ταυτόχρονα δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι για το δράμα που περνάνε οι λαοί της Τουρκίας και της Συρίας από τον φονικό σεισμό . Γ’ αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης η οποία πραγματοποιείται στη Νάουσα στο χώρο του Εργατικού κέντρου και ώρες 8-1μμ και 5-8μμ το απόγευμα».