Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου Στατιστικών Εργασίας των ΗΠΑ για το 2019, ο αγροτικός τομέας εξακολουθεί να είναι ο πιο επικίνδυνος κλάδος στη χώρα, με 573 θανάτους, μια αναλογία 23,1 θανάτων ανά 100.000 εργαζόμενους. Τώρα, μια ολιστική μελέτη από ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, η οποία συνυπολόγισε τις επείγουσες νοσηλείες στη χώρα, υποδηλώνει ότι η γεωργική βιομηχανία είναι ακόμη πιο επικίνδυνη από ό,τι υπολογιζόταν.

Η έρευνα, η οποία υποστηρίχθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Τροφίμων και Γεωργίας του USDA, αποκάλυψε ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2015 έως την 31η Δεκεμβρίου του 2019, περισσότερα από 60.000 άτομα εισήχθησαν στα επείγοντα νοσοκομείων για μη θανατηφόρους τραυματισμούς που σχετίζονταν με τη γεωργική δραστηριότητα. Σχεδόν το 1/3 των τραυματιών ήταν νέοι, σύμφωνα με τον συγγραφέα της μελέτης, καθηγητή Γεωργικής και Βιολογικής Μηχανικής στο Penn State, Τζαντ Μάικλ.

«Αυτή η μελέτη αποκαλύπτει το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος των τραυματισμών που σχετίζονται με τη γεωργία», αναφέρει ο ίδιος. «Μας εξέπληξε ο τεράστιος αριθμός των τραυματισμών που σχετίζονται με τις εκμεταλλεύσεις, ενώ μας ανησυχεί το μεγάλο ποσοστό των νέων που τραυματίστηκαν».