Αιγιαλεία: Τεράστιες ζημιές στους κτηνοτρόφους από την επιδρομή τσακαλιών

Ανησυχητικές διαστάσεις έχει λάβει η εμφάνιση τσακαλιών στις ημιορεινές περιοχές της Αιγιαλείας, που λόγω των πυρκαγιών των προηγούμενων χρόνων στα ορεινά, αλλά και της ξηρασίας, αναγκάζονται να κατεβαίνουν ακόμη και σε κατοικημένες περιοχές, προς αναζήτηση τροφής.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει τον φόβο σε πολλούς κτηνοτρόφους, οι οποίοι έχουν υποστεί ζημιές στα κοπάδια τους από τον θάνατο δεκάδων αιγοπροβάτων. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα δύο είδη που δρουν είναι το αλεποτσάκαλο και το λυκοτσάκαλο.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει

Ο αντιπρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αιγίου, Δημήτρης Ανδριόπουλος, τονίζει πως η κατάσταση τα τελευταία χρόνια έχει ξεφύγει με τον υπερπληθυσμό του συγκεκριμένου είδους, αλλά φέτος η κατάσταση έχει λάβει άσχημες διαστάσεις.

Οι βοσκοί και οι κτηνοτρόφοι της Αιγιαλείας έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές από επιθέσεις τσακαλιών και, δυστυχώς, οι επιθέσεις αυτές δεν περιορίζονται μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά έχουν καταγραφεί τουλάχιστον τα μισά περιστατικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, σε οποιαδήποτε περιοχή.

Πάνω από 1.200 τσακάλια

Σύμφωνα με υπολογισμούς, τα τσακάλια στην Αιγιάλεια ξεπερνούν τα 1.200 και ενδεχομένως να αναπτυχθούν ακόμα παραπάνω, αφού μέχρι τώρα ήταν στην περίοδο της αναπαραγωγής τους.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αιγίου, αλλά και όλοι οι σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής της Αχαΐας, έχουν κάνει πολλές κινητοποιήσεις και δεκάδες αιτήματα και προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αλλά και στο αρμόδιο υπουργείο, για να γνωστοποιηθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει στην περιοχή.