Αιτωλοακαρνανία: Ξεκόλλησε το βουνό – Αποκλείστηκαν χωριά (βίντεο)

Στην Αιτωλοακαρνανία τρία χωριά αποκλείστηκαν μετά από καταπτώσεις σε δύο δρόµους. Ολόκληρο βουνό υποχώρησε από τα νερά. Το ακραίο φαινόμενο στην Αιτωλοακαρνανία έφερε σε απόγνωση τους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Άνω Κερασόβου του Δήμου Αγρινίου. Μετά την έντονη κακοκαιρία της περασμένης εβδομάδας σημειώθηκαν κατολισθήσεις σε κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Η πρόσβαση από το Μεσολόγγι προς το Άνω Κεράσοβο έχει διακοπεί, καθώς σημειώθηκε κατάπτωση στον κεντρικό δρόμο λίγο πριν την είσοδο του χωριού. Αυτό όμως δεν έχει δυσχεράνει μόνο την μετακίνηση των κατοίκων προς το Μεσολόγγι, αλλά κυρίως έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην μετακίνηση των κτηνοτρόφων προς τις μονάδες τους.

Εκτός από τον δρόμο, έχει πέσει και ένα μεγάλο κομμάτι εδάφους, παρασύροντας μαζί του αποθήκες και άλλες αγροτικές εγκαταστάσεις. Δηλαδή με λίγα λόγια εξαφανίστηκαν περιουσίες καθώς πρόκειται για ιδιοκτησίες.

Δείτε φωτογραφίες του aixmi-news:

Αιτωλοακαρνανία: Βουνό έπεσε στο δρόμο

Μια τεράστια κατάπτωση σημειώθηκε και στον δρόμο που οδηγεί στα χωριά Κλήμα και Καρίτσα, όπου ολόκληρο βουνό έπεσε μέσα στον δρόμο με τους κατοίκους να είναι εντελώς αποκλεισμένοι, αφού δεν υπάρχει άλλη πρόσβαση. Αυτή τη στιγμή η προσέγγιση του χωριού μπορεί να γίνει μόνο με τα πόδια και αφού κάποιος σκαρφαλώσει στον όγκο του χώματος και των βράχων που βρίσκονται στον δρόμο για να περάσει από την απέναντι πλευρά, διακινδυνεύοντας όμως τη ζωή του αφού το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη.

Όπως λένε οι κάτοικοι, αυτή την καταστροφή την βλέπουν για πρώτη φορά στη ζωή τους και είναι ανήμποροι να φθάσουν και μέχρι τα χωράφια τους όπου καλλιεργούν καστανιές, που αυτή την εποχή χρειάζονται απαραιτήτως κλάδεμα και λίπανση. 

Ο πρόεδρος της κοινότητας Νίκος Σιάσος, είχε επισημάνει το πρόβλημα, καθώς διέβλεπε ότι η καταστροφή έρχεται.

Πηγή: dete.gr