Αλιεία στη Μεσόγειο: Ο ασθενής είναι άρρωστος, αλλά ακόμη αναπνέει

Αλιεία στη Μεσόγειο: Ο ασθενής είναι άρρωστος, αλλά ακόμη αναπνέει
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Τα αλιευτικά αποθέματα στη Μεσόγειο από τη δεκαετία του ’90 συνεχώς μειώνονται, επισημαίνουν τόσο επιστήμονες όσο και ψαράδες, ενώ εκτιμάται ότι το 93% των αποθεμάτων υπερεκμεταλλεύονται. Σήμερα, στη Μεσόγειο, ζουν περίπου 10.000 με 12.000 είδη ψαριών.

Ωστόσο, αυτή η πλούσια βιοποικιλότητα βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο εξαιτίας της ρύπανσης, της κλιματικής αλλαγής, αλλά και της υπερβολικής αλιείας. O Ευρωπαίος επίτροπος για ζητήματα ναυτιλίας και αλιείας, Karmenu Vella, σε υπουργική συνάντηση, επεσήμανε ότι μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί προστατευόμενες περιοχές για την αλιεία και ότι η ΕΕ ενθαρρύνει την επιστημονική συμμετοχή σε ό,τι αφορά τα ζητήματα που απασχολούν τη λεκάνη της Μεσογείου.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Τόνισε, ακόμη, πως άλλο ένα σημαντικό βήμα αποτελεί η αναμόρφωση της κοινής αλιευτικής πολιτικής και υπογράμμισε ότι για να συνεχιστεί η διάσωση της αλιείας στη Μεσόγειο είναι αναγκαία η κοινή προσπάθεια από όλες τις χώρες. «Ο ασθενής είναι άρρωστος, αλλά ακόμη αναπνέει. Η κατάσταση είναι κρίσιμη, αλλά ακόμη υπάρχει ελπίδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress