Αλλαγές στο ν/σ για τον αριθμό μελών δασικών συνεταιρισμών έρχονται για ορεινές ή νησιωτικές περιοχές 

Αλλαγές στο ν/σ για τον αριθμό μελών δασικών συνεταιρισμών έρχονται για ορεινές ή νησιωτικές περιοχές 

Αλλαγές και νομοτεχνικές βελτιώσεις ως την τελευταία στιγμή στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τους δασικούς συνεταιρισμούς υποσχέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Τσιρώνης για τον αριθμό μελών συνεταιρισμών, μικρεμπόριο ξυλείας κ.ά.  

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ηλικίας ως 67 ετών για τους δασεργάτες, εξήγησε πως ζητήθηκε από τους ίδιους, για να μπορέσουν να συμπληρώσουν τα ένσημα.
 
Σε ό, τι αφορά στο θέμα του αριθμού μελών που συγκροτούν δασικό συνεταιρισμό εμφανίστηκε ανοιχτός στη μείωση τους (το νομοσχέδιο προβλέπει 25 ενώ ο τωρινός αριθμός είναι 7), όπως του ζητήθηκε από αρκετούς εκ των εκπροσώπων φορέων, τονίζοντας ότι πλέον θα έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με περισσότερα δασικά προϊόντα.
 
Έτσι άφησε να εννοηθεί ότι ο αριθμός 25 μελών για τη συγκρότηση δασικού συνεταιρισμού θα παραμείνει, όπου υπάρχουν ήδη ενώ μπορεί να είναι από 15 και άνω για μέρη, που είναι δύσκολο να συγκροτηθούν δασικοί συνεταιρισμοί  λόγω γεωγραφικών ή πληθυσμιακών ιδιαιτεροτήτων.
 
Ο κ. Τσιρώνης καταφέρθηκε και εναντίον του αγορητή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Μιχάλη Τζελέπη, ο οποίος τόνισε ότι υπήρχαν ήδη πολλοί δασικοί χάρτες έτοιμοι και σημείωσε ότι έχουμε κυρωμένους δασικούς χάρτες λιγότερο από το 1% της επικράτειας.

Ανοιχτό άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και το ενδεχόμενο να υπάρξει βελτίωση του νομοσχεδίου και για μέλη συνεταιρισμών που οι ίδιοι ή συγγενείς τους συνδέονται με μικρεμπόριο ξυλείας, δηλαδή μικρή εμπορική δραστηριότητα.
 
Άννα Στεργίου