Αλλάζει όψη η περιοχή της λίμνης Δοϊράνης

Σε καθαρισμό της λίμνης Δοϊράνης από φερτά υλικά, απορρίμματα και ανεπιθύμητη αυτοφυή βλάστηση, κοπές και εκριζώσεις δέντρων εντός των υδάτων της λίμνης προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του έργου «Ολοκληρωμένο σύστημα αειφορικής διαχείρισης οικοσυστήματος λίμνης Δοϊράνης», η οποία έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας Interreg.

Στην πρώτη φάση και αφού εκδόθηκαν οι απαραίτητες άδειες για την πραγματοποίηση των εργασιών, καθώς η περιοχή ανήκει στο δίκτυο NATURA 2000, πραγματοποιούνται οι καθαρισμοί του καναλιού και του παραλιακού μετώπου από το Μουσείο Λίμνης μέχρι το Τελωνείο Δοϊράνης, ενώ στη δεύτερη εργολαβία, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, Ανδρέα Βεργίδη, θα γίνει εξωραϊσμός και ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου με πλακόστρωση, πεζοδρόμια, φωτισμό, παγκάκια κ.λπ. όλης της προβλήτας και του αιγιαλού.

«Ο Δήμος Κιλκίς θα αναλάβει την ανάπλαση του οικισμού, με στόχο την τουριστική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής. Έως το τέλος του χρόνου, εκτιμώ ότι θα έχει υλοποιηθεί το έργο που θα αλλάξει την όψη της Δοϊράνης, η οποία αποτελεί μία από τις πύλες εισόδου της χώρας, από εικόνα εγκατάλειψης σε εικόνα ανάπτυξης όλου του παραλιακού μετώπου», τονίζει ο κ. Βεργίδης. Στο έργο συμμετέχουν τρεις εταίροι, εκ των οποίων το μεγαλύτερο μερίδιο κατέχει η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και ακολουθούν ο Δήμος Κιλκίς και ο Δήμος Δοϊράνης των Σκοπίων.