Αλυσίδα σούπερ μάρκετ θα δίνει δωρεάν τρόφιμα στους υπαλλήλους της από τον Οκτώβριο ως τον Ιανουάριο

Για να βοηθήσουν τους εργαζομένους με το υπέρογκο κόστος διαβίωσης

Γεύματα, κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας, θα προσφέρονται τόσο στους μόνιμους υπαλλήλους όσο και στους εξωτερικούς ή περιστασιακούς συνεργάτες.

Ο Άντριου Μέρφι, επικεφαλής της επιχείρησης John Lewis Partnership, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοί της «κάνουν τη διαφορά».

Η εκτίναξη του κόστους των τροφίμων έχει ωθήσει τον πληθωρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο στο 10,1%, με τις τιμές να συνεχίζουν να αυξάνονται με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 40 ετών. Οι τιμές του ψωμιού, των δημητριακών, του γάλακτος, του τυριού και των αυγών αυξήθηκαν περισσότερο από όλα ενώ με ρυθμό άνω του μέσου όρου ακρίβυναν και τα λαχανικά, το κρέας και η σοκολάτα. 

Εκπρόσωπος τηςJohn Lewis Partnership εξήγησε ότι όποιος εργαζόμενος δουλεύει τετράωρη βάρδια θα μπορεί να επιλέξει ένα γεύμα – πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό – ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Καθένας που εργάζεται σε οκτάωρη βάρδια θα μπορεί να παίρνει δύο γεύματα.

Το προσωπικό στα μεγαλύτερα καταστήματα, τα κεντρικά γραφεία και τα κέντρα διανομής θα γευματίζει σε κυλικεία, ενώ οι οδηγοί φορτηγών μεγάλων αποστάσεων θα παραγγέλνουν εκ των προτέρων συσκευασμένα γεύματα, είπε.

Όσοι εργάζονται σε μικρότερα καταστήματα θα λαμβάνουν πακέτα από αυτόματα σημεία πώλησης που περιλαμβάνουν σαλάτες και σάντουιτς.

Η ανακοίνωση έρχεται καθώς η John Lewis Partnership επιδιώκει να προσλάβει 10.000 προσωρινούς εργαζομένους για τη χειμερινή, εορταστική περίοδο.

Πηγή: lifo.gr