Η ουγγρική προεδρία της ΕΕ επιτίθεται κατά των «νέων» τροφίμων

Η Βουδαπέστη θέλει να υπερασπιστεί τη γαστρονομική παράδοση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
11/07/2024
1' διάβασμα
i-oungriki-proedria-tis-ee-epitithetai-kata-ton-neon-trofimon-326198

Με πρωτοβουλία της Ουγγαρίας, οι υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ θα συζητήσουν τη Δευτέρα 15 Ιουλίου κατά πόσο τα έντομα, τα τρόφιμα φυτικής προέλευσης ή το καλλιεργημένο σε εργαστήριο κρέας θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τις γαστρονομικές παραδόσεις της Ευρώπης.

Σύμφωνα με σημείωμα της ουγγρικής Προεδρίας του Συμβουλίου που κυκλοφόρησε στις αντιπροσωπείες της ΕΕ και το οποίο είδε το ενημερωτικό site Euractiv, οι 27 υπουργοί θα πραγματοποιήσουν μια ανεπίσημη ανταλλαγή απόψεων για το θέμα αυτό κατά τη διάρκεια γεύματος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Γεωργίας και Αλιείας (AGRIFISH) την επόμενη εβδομάδα.

Στο έγγραφο, η ουγγρική προεδρία τονίζει ότι το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα παραμένουν ακρογωνιαίος λίθος της ευρωπαϊκής διατροφικής κουλτούρας, παρά την αύξηση της κατανάλωσης εναλλακτικών προϊόντων φυτικής προέλευσης.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η κατανάλωση φυτικών εναλλακτικών προϊόντων του κρέατος, των γαλακτοκομικών και των θαλασσινών έχει πενταπλασιαστεί από το 2011 και αναμένεται συνεχίσει να αυξάνεται. 

 

Πηγή: Euractiv

 

ΓΡΑΦΕΙ: