Άμεσα επιλύεται το ζήτημα με τους εκτιμητές του ΕΛΓΑ, μετά την ψήφιση της τροπολογίας

Άμεσα λύνεται το ζήτημα των οδοιπορικών των εκτιμητών του ΕΛΓΑ, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάρκος Μπόλαρης, μιλώντας στο βήμα της Βουλής.

Οι επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή στην αγροτική παραγωγή , συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου και τονίστηκε η ανάγκη να υπάρξουν μελέτες για τα προϊόντα , όχι μόνο για τεκμηρίωση της ζημιάς αλλά και για τον κίνδυνο της ερημοποίησης, ενώ επισημάνθηκε για ακόμη μια φορά η ανάγκη αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ.

Απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών του ΚΚΕ,Νίκου Μωραΐτη και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλη Κεγκέρογλου, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάρκος Μπόλαρης τόνισε ότι υπήρξαν όντως αναγγελίες για καταστροφές και στην αμπελοκαλλιέργεια, στη μελισσοκομία και στα κηπευτικά στο νομό Ηρακλείου.

Ο κ.Μπόλαρης σημείωσε πως υπήρχαν προβλήματα και στη βόρεια και τη νότια Ελλάδα, που είχαν άμεσες επιπτώσεις στην παραγωγή λόγω των βίαιων φαινομένων, πλημμυρών, χαλαζιού, καταστροφών , γενικότερα.  Υποστήριξε πως πρέπει να ακολουθεί η νόμιμη νομικά διαδικασία για τις αποζημιώσεις και σημείωσε πως υπάρχουν προβλήματα λόγω κλιματικής αλλαγής. Μέχρι στιγμής, ωστόσο όπως είπε, ο ΕΛΓΑ έχουν δοθεί 112 εκατομμύρια ευρώ για τις ζημιές του 2015.

Σε ό, τι αφορά στους εκτιμητές του ΕΛΓΑ σημείωσε πως δίνεται άμεση λύση,  ώστε να μεταβαίνουν στα χωράφια των παραγωγών και ολοκληρώνεται άμεσα η διαδικασία.  

Άννα Στεργίου