Άμεση η ανάγκη για αγρεργάτες, λένε οι Αγροτικοί Σύλλογοι της Θεσσαλίας

Tα σοβαρά προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι αγρότες της Θεσσαλίας, λόγω των δυναμικών καλλιεργειών της περιοχής, διότι θα ενταθούν οι καλλιεργητικές φροντίδες και για την κάλυψη των αναγκών τους θα χρειαστούν άμεσα εργάτες γης, υπογραμμίζουν, με κοινή τους ανακοίνωση οι Αγροτικοί Σύλλογοι Τυρνάβου, Αμπελώνα, Δαμασίου, Αργυρόπουλιου-Λυγαριάς.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των Αγροτικών Συλλόγων:

«Οι αγρότες των ευρύτερων περιοχών μας θα συναντήσουν πολύ σύντομα λόγω των δυναμικών καλλιεργειών τους σοβαρό πρόβλημα διότι θα ενταθούν οι καλλιεργητικές φροντίδες και για την κάλυψη των αναγκών τους θα χρειαστούν άμεσα εργάτες γης.

Η κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει κανένα μέτρο παρά τις συνεχείς ανακοινώσεις της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν.Λάρισας καθώς χρειάζονται εκατοντάδες εργάτες γης και για τις καλλιέργειες τις στρεμματικής έκτασης που καλύπτει ο δήμος Τυρνάβου.

Πρέπει να παρθούν αύριο κιόλας μέτρα που έχουν να κάνουν με την μετακίνηση και την διαμονή των εργατών γης στα χωριά και τις περιοχές που πρέπει να εργαστούν, μεταφορά και εργασία στα χωράφια. Δεν χωράει καμιά υποτίμηση των κινδύνων για την υγεία και την παραγωγή που μπορεί να ανακύψουν χωρίς τα απαραίτητα μέτρα. Διεκδικούμε άμεση λύση διότι θα αντιμετωπίσουμε μεγάλο πρόβλημα τις επόμενες ημέρες».