Λαμία: Tην άμεση λύση του προβλήματος της ΠΕΛ επιδιώκουν οι τοπικοί φορείς

panelinia-ekthesi-lamias
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία για την επαναλειτουργία της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας (ΠΕΛ). Όπως είναι γνωστό, η έκθεση δεν λειτούργησε τα τελευταία δύο χρόνια εξαιτίας των εξαιρετικά σοβαρών προβλημάτων που προέκυψαν από την κακοδιαχείριση των προηγούμενων διοικήσεων.

Άστοχες διοικητικές, νομικές και οικονομικές αποφάσεις και ενέργειες οδήγησαν στην απαξίωση έναν σημαντικό για την τοπική οικονομία θεσμό. Έγιναν πολλές προσπάθειες εξεύρεσης λύσης, αλλά δεν καρποφόρησαν εξαιτίας των νομικών προβλημάτων που συνεχώς ανέκυπταν. Βλέποντας όλη αυτή την κατάσταση, οι τοπικοί φορείς (πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί, επαγγελματικοί κ.ά.) κάνουν μία ύστατη προσπάθεια, ώστε, άμεσα, η έκθεση να τεθεί σε λειτουργία. Η τελική απόφαση για την επαναλειτουργία θα παρθεί από το υπουργείο Οικονομικών, στο οποίο έχουν αποταθεί οι τοπικοί παράγοντες. Όπως δείχνουν τα πράγματα, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, κινείται προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσης, ακόμη και αν αυτή απαιτεί τη μεταφορά κάποιων αρμοδιοτήτων στους τοπικούς φορείς.

Σύντομα, όπως διαφαίνεται, θα υπάρξει σχετική απόφαση της κυβέρνησης. Απαιτείται πιο πριν η άμεση κατάρτιση και κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου για τη δημιουργία ενός νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου που θα διαδεχθεί το ΝΠΙΔ της ΠΕΛ. Ο νέος αυτός φορέας θα αποτελείται από αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς παράγοντες και θα αναλάβει την οργάνωση και την επαναλειτουργία της έκθεσης. Το αγκάθι των οφειλών παραμένει ένα ζήτημα και θα πρέπει να προχωρήσει η οικονομική εκκαθάριση. Ανοιχτά, όμως, είναι και άλλα νομικά ζητήματα στα οποία εμπλέκονται τα μέλη των προηγούμενων διοικήσεων, τα οποία θα πρέπει και αυτά να επιλυθούν για να μην υπάρχουν εμπόδια στην επαναλειτουργία της έκθεσης.

Η έκθεση αποτελεί το στολίδι της Λαμίας, αλλά και της Στερεάς Ελλάδας γενικότερα, καθώς μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της τοπικής οικονομίας και να επιδράσει σημαντικά στη γενικότερη οικονομική ανάπτυξη της περιφέρειας.

-Διαφήμιση-