Ανάβουν φωτιές οι δασικοί χάρτες στην Ηλεία

Την έντονη αντίδρασή τους στην εφαρμογή των δασικών χαρτών εκφράζουν οι αγρότες της Ηλείας, χαρακτηρίζοντάς τους ως εργαλείο μεθοδευμένου ξεκληρίσματος και ξεριζώματος του αγρότη από τη γη του.

Μάλιστα, όπως διαπιστώνουν πολλοί ιδιοκτήτες, φαίνεται να έχουν τα χωράφια τους εντός δασικών ζωνών, ενώ αρκετές εκτάσεις που είναι λιοστάσια, περιβόλια ή καλλιεργήσιμες εκτάσεις εμφανίζονται ως δασικές.

Ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Χρήστος Γιαννόπουλος τόνισε ότι προστίθενται νέα προβλήματα στα όσα ταλανίζουν ήδη τους αγρότες του νομού και τους κάλεσε να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται στο Λατίφι στις 23 Ιανουαρίου.

Για το θέμα των δασικών χαρτών θα γίνει αύριο Πέμπτη στις 10 το πρωί στο Διοικητήριο, ενημερωτική ημερίδα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δασών Ηλείας. Οι δασικοί χάρτες περιλαμβάνουν το σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και δεν είναι λίγες οι εκτάσεις που χρησιμοποιούνται ή καλλιεργούνται από τους φερόμενους ιδιοκτήτες τους για δεκαετίες. Η διαδικασία υποβολής των ενστάσεων θα ξεκινήσει στις 23 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει 60 ημέρες.