Ανακάμπτει το πορτοκάλι στη Λακωνία

Ζημιά για τα μανταρίνια

Απροσδιόριστη παραμένει η έκταση της ζημιάς στα μανταρίνια της Λακωνίας, την ώρα που οι εξαγωγές βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Ο προϊστάμενος του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Τριπόλεως, Ιωάννης Ασσιούρας, δήλωσε στην «ΥΧ»: «Υπάρχουν αιτήματα από τον Δήμο Μονεμβάσιας και τον Δήμο Ευρώτα. Η εμπορία της Κλημεντίνης ήταν χαμηλή φέτος, αφού υπήρχαν χαμηλές τιμές και έτσι ένα 20% ίσως να έμεινε μέσα στα χωράφια. Πρόκειται βέβαια για μια ζημιά που δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ και ίσως καλυφθεί από ένα πρόγραμμα de minimis, όπως έχει γίνει και σε άλλες περιπτώσεις. Την πλήρη εικόνα θα μας δώσει ο επόπτης της Λακωνίας, κ. Ηλιόπουλος», ανέφερε.

Για το ίδιο θέμα, ο έμπορος και παραγωγός Χρήστος Φιφλής σημείωσε: «Τελειώνουμε με τα μανταρίνια, όπου έχει μείνει η ποικιλία Ορτανίκ. Η Κλημεντίνη δεν πήγε καλά, αφού έμειναν στα δέντρα πολλές ποσότητες. Η έλλειψη ζήτησης είχε ως αποτέλεσμα να πέσει η τιμή της στα 10-15 λεπτά, ενώ τα Νόβα πουλήθηκαν 30 λεπτά και τα Ορτανίκ στα 25-30 λεπτά».

Πορτοκάλια

Σε ό,τι αφορά τα πορτοκάλια, ο Χρήστος Φιφλής επεσήμανε ότι «πάνε καλά, αφού υπάρχει έλλειψη. Η τιμή της Ναβαλίνας αυτήν τη στιγμή πήγε στα 30 λεπτά. Μαζεύουμε Μέρλιν και φέτος δεν έχουμε κακή ποιότητα, αφού έχουν φουσκώσει. Η τιμή τους είναι στα 15 λεπτά. Στις αγορές της Ευρώπης έχει ζήτηση το Μέρλιν, ενώ στα Βαλκάνια η Ναβαλίνα. Σε ό,τι αφορά τα Lane Late, αυτά ξεκίνησαν στα 30 λεπτά», κατέληξε.