Αναμένουν στο… ακουστικό τους για πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι αγρότες

Αναμένουν στο… ακουστικό τους για πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι αγρότες
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Εκπνέει αύριο Παρασκευή και ο Σεπτέμβριος και οι αγρότες και κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα τηρούν στάση αναμονής μέχρις ότου ξεκινήσουν οι προγραμματισμένες για τον Οκτώβριο πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Κάποιοι μάλιστα εμφανίζονται ανήσυχοι αφού περίμεναν μέσα στον Σεπτέμβριο να πραγματοποιηθεί η πληρωμή των υπολοίπων της εξισωτικής του 2014, κάτι που τελικά δεν κατέστη εφικτό. Ωστόσο ο ΟΠΕΚΕΠΕ εμφανίζεται καθ’ όλα έτοιμος. Μάλιστα σύμφωνα με όσα μας αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές της Δομοκού, η πληρωμή που θα είναι ύψους 9 εκατ. ευρώ περίπου (για την εξισωτική του 2014) θα γίνει στις αρχές του Οκτώβρη.

Υποσχέσεις ΟΠΕΚΕΠΕ για πληρωμές εκκρεμοτήτων σε κτηνοτρόφους εντός των ημερών

Μέσα στις επόμενες μέρες θα πληρωθούν οι εκκρεμότητες της εξισωτικής του 2014 καθώς και της συνδεδεμένης στους κτηνοτρόφους. Αυτή τη διαβεβαίωση εισέπραξε από την ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) σε συνάντηση που είχαν το πρωί της Τρίτης 27 Σεπτεμβρίου στα γραφεία του Οργανισμού.

«Ήρθαμε να διαμαρτυρηθούμε για τις καθυστερήσεις πληρωμών, εξισωτικής αποζημίωσης, συνδεδεμένες – όσοι δεν πληρώθηκαν το 2014 και το 2015 και βιολογική κτηνοτροφία. 
Είπαμε στον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ ότι πρέπει να πληρωθούμε, γιατί μπαίνουμε και στην χειμερινή περίοδο», δήλωσε στοypaithros.gr ο Παναγιώτης Λειβαδίτης, αντιπρόεδρος της ΠΕΚ.

«Μας απάντησε ότι είμαστε σε καλό δρόμο και ότι εντός ολίγων ημερών – αν και δεν διευκρίνισε το πότε ακριβώς – ό,τι εκκρεμότητες υπάρχουν θα πληρωθούν – εξισωτικές και συνδεδεμένη για το γάλα. Όσο για την βασική ενίσχυση το 70% όπως μας είπε θα καταβληθεί έως τις 15 Οκτωβρίου και το υπόλοιπο 30% μαζί με το πρασίνισμα μέχρι τέλη της χρονιάς».

Το χρονοδιάγραμμα του ΟΠΕΚΕΠΕ για τον Οκτώβριο

Στα τέλη Οκτωβρίου (στις 27/10, σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας) θα γίνει πληρωμή της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης έτους 2016 σε ποσοστό μέχρι 70%.

Περί τις 20/12 θα πραγματοποιηθεί η εξόφληση της Βασικής(354 εκατ. ευρώ) & Πράσινης Ενίσχυσης (567 εκατ. ευρώ), καθώς και η πληρωμή των γεωργών νεαρής ηλικίας (15 εκατ. ευρώ) έτους 2016.

-Διαφήμιση-