«Ανάσα» για τους αρδευτές των ΤΟΕΒ ο μειωμένος προϋπολογισμός κατά 30% του ΓΟΕΒ Πηνειού- Αλφειού   

«Ανάσα» για τους αρδευτές των ΤΟΕΒ ο μειωμένος προϋπολογισμός κατά 30% του ΓΟΕΒ Πηνειού- Αλφειού   

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η νέα διοίκηση του ΓΟΕΒ Πηνειού- Αλφειού έδειξε από την πρώτη στιγμή τις προθέσεις της στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού  και ανταποκρινόμενη στα καθολικά  αιτήματα των ΤΕΟΒ μείωσε κατά 30% τον προϋπολογισμό του 2020. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αυτόματη μείωση των εισφορών προς τον Γενικό Οργανισμό ώστε να μπορέσουν οι αρδευτές να σχεδιάσουν τη νέα καλλιεργητική περίοδο με πιο οικονομική άνεση.

Στην συνεδρίαση του συμβουλίου την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου  το μεσημέρι στα γραφεία του Οργανισμού στον Πύργο ο πρόεδρος Τάσος Αλτάνης στην ενημέρωση που έκανε στα μέλη του συμβουλίου επεσήμανε ότι αυτό που  προέχει είναι  οι αρδευτές να μπορούν να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους και πρόσθεσε: « Μειώσαμε κατά 30% τον προϋπολογισμό σε σχέση με πέρυσι. Είναι πολιτική μας να έχουμε αγαστή συνεργασία με τους ΤΟΕΒ και κατ΄ επέκταση με τους αρδευτές μας. Είμαστε εδώ να ανταποκριθούμε σε κάθε αίτημα μας τεθεί ενόψει της νέας αρδευτικής περιόδου.» 

Αρχίζει ο καθαρισμός διωρύγων Αλφειού- Πηνειού 

Άμεσα επίσης αρχίζει και ο καθαρισμός των διωρύγων Αλφειού και Πηνειού ενόψει της νέας αρδευτικής περιόδου  μετά και τις προσκλήσεις ενδιαφέροντος που δόθηκαν στην δημοσιότητα. Πρέπει να σημειωθεί η άμεση ανταπόκριση του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου στο κάλεσμα του προέδρου Τάσου Αλτάνη να ξεκινήσει τις προσεχείς ημέρες ο  καθαρισμός με μηχάνημα από το Φλόκα.  Επίσης εγκρίθηκε και το τεχνικό πρόγραμμα της νέας χρόνια  για την επισκευή- συντήρηση και τις  προμήθειες ανά ΤΟΕΒ.  Το διοικητικό συμβούλιο απασχόλησαν ακόμα θέματα που είχαν να κάνουν  με  λειτουργικά ζητήματα του οργανισμού.