Αναστέλλουν την κινητοποίηση οι βιοκαλλιεργητές αγορών Αττικής

Αναστέλλεται η κινητοποίηση που είχε προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί από το Σύλλογο Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής (ΣΥΒΑΑ), με τους βιοκαλλιεργητές ωστόσο, να παραμένουν στις επάλξεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου.

Ο ΣΥΒΑΑ, όπως αναφέρει και στο σχετικό δελτίο τύπου, αναστέλλει την προαναγγελθείσα κινητοποίηση των παραγωγών, υπό το πρίσμα των δηλώσεων του Γ.Γ. Εμπορίου για επανεξέταση του μέτρου της αναστολής λειτουργίας των Σαββατιάτικων Αγορών.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής:

“ΝΙΚΗΣΑΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ!

Με δηλώσεις του ο Γ.Γ. Εμπορίου κος Σταμπουλίδης, τόνισε ότι το μέτρο της αναστολής λειτουργίας των Σαββατιάτικων Αγορών «θα επανεξεταστεί»!

Φοβήθηκαν τις αντιδράσεις μας, φοβήθηκαν μην κατέβουμε στο δρόμο! Μα πιο πολύ απ’ όλα φοβήθηκαν την Ενότητα και τη συντονισμένη δράση των βιοκαλλιεργητών, των παραγωγών λαϊκών αγορών, των καταναλωτών και όλων όσων έχουν γονατίσει από τις πολιτικές τους!

Υπό το πρίσμα των ανωτέρω δηλώσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης λοιπόν, το Δ.Σ. του ΣΥΒΑΑ αναστέλλει την προαναγγελθείσα κινητοποίηση των παραγωγών.

Δηλώνουμε όμως προς πάσα κατεύθυνση ότι οι Αγορές Βιοκαλλιεργητών του Σαββάτου σε Βούλα, Ίλιον και Ελευσίνα θα λειτουργήσουν ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ανεξαρτήτως του αν και πότε θα «επανεξεταστεί» η απόφαση του ΥΠΑΝ.

Καλούμε δε τους κυρίους Γεωργιάδη και Σταμπουλίδη να τις επισκεφθούν, προκειμένου να καταδείξουν και σε εμάς τα προβλήματα συνωστισμού που βλέπουν μόνο αυτοί και κανένας άλλος στις Αγορές Παραγωγών και τις Λαϊκές Αγορές. Για τη διασπορά του ιού έχουμε φροντίσει εμείς ήδη από τον περασμένο Μάρτιο, με αποστάσεις, μάσκες, γάντια και αντισηπτικά σε κάθε πάγκο

Τα αυτοκίνητά μας δε θα είναι αύριο μπροστά στο υπουργείο, αλλά δε θα μείνουν παρκαρισμένα! Παραμένουμε στις επάλξεις με «το όπλο παρά πόδας», έτοιμοι να στηρίξουμε τους συναδέλφους παραγωγούς των Λαϊκών Αγορών και τους υπόλοιπους συναδέλφους αγρότες στα δίκαια αιτήματά τους!

Το Δ.Σ. του ΣΥ.Β.Α.Α.