Ανδρέας Μπατζιλής, La Place Mignonne: Πορεύεται με φρέσκο τρόπο σκέψης και πίστη στις αξίες

Ιδιοκτήτης δημοφιλούς εστιατορίου στη Θεσσαλονίκη και Διευθυντής Καταστημάτων του συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα

Ανδρέας Μπατζιλής, La Place Mignonne: Πορεύεται με φρέσκο τρόπο σκέψης και πίστη στις αξίες
-Διαφήμιση-

Η περίπτωση του Ανδρέα Μπατζιλή είναι μία από αυτές που, ανάμεσα στα όσα πολύτιμα έχει να μας διδάξει, αναδεικνύει τον πολλαπλό ρόλο της εκπαιδευτικής διαδικασίας ως μέσου διαμόρφωσης μιας στέρεας νοοτροπίας. Έχοντας αποφοιτήσει από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, ο κ. Μπατζιλής σήμερα είναι ιδιοκτήτης του δημοφιλούς εστιατορίου La Place Mignonne στη Θεσσαλονίκη, με συνταγές από τη μεσογειακή και γαλλική κουζίνα, αλλά και ευρεία γκάμα ετικετών. Παράλληλα, βρίσκεται στο πόστο του Διευθυντή Καταστημάτων του συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα.

Στον χώρο της εστίασης μπήκε από νεαρή ηλικία, φοιτητής ακόμα στο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Σίνδου. Η γοητεία που άσκησαν πάνω του τόσο η γαστριμαργία όσο και η επαφή με τους πελάτες, ήταν μερικοί από τους κύριους λόγους που δεν εγκατέλειψε ποτέ τον συγκεκριμένο τομέα. Αυτή η ειλικρινής και αυθόρμητη σχέση καθόρισε τα επαγγελματικά του βήματα. «Το φαγητό είναι συνυφασμένο με τις περισσότερες εκφάνσεις της ζωής μας, και όταν γεννήθηκε το La Place Mignonne, πριν 9 χρόνια, αυτό ακριβώς είχαμε κατά νου με τους συνέταιρους και τους συνεργάτες μου: Να φτιάξουμε έναν χώρο ζεστό, με ποιοτικό φαγητό και ποτό, στον οποίο θα μπορείς να χαρείς την οποιαδήποτε περίσταση με άποψη, καλή σχέση ποιότητας-τιμής, αλλά χωρίς επιτήδευση», δηλώνει στην «ΥΧ».

Ανδρέας Μπατζιλής, La Place Mignonne: Πορεύεται με φρέσκο τρόπο σκέψης και πίστη στις αξίεςΌσο για τον συνεταιρισμό ΘΕΣγάλα, η πρόταση συνεργασίας υπήρξε για εκείνον μια κομβικής σημασίας ευκαιρία να υποστηρίξει έμπρακτα μια τόσο φρέσκια ιδέα, στην οποία πίστευε και συνεχίζει να πιστεύει στο ακέραιο. «Η συνεταιριστική οικονομία ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις των καιρών. Όταν, δε, συνδυάζεται με άριστης ποιότητας προϊόντα, τακτικούς ελέγχους και υψηλά στάνταρ ποιότητας, μπορεί πραγματικά να απογειωθεί. Είμαι υπερήφανος που δουλεύω για τον συνεταιρισμό», υπογραμμίζει με σιγουριά. Η απόφαση σύνταξης με τον ΘΕΣγάλα πηγάζει ίσως από μια υποσυνείδητη τάση στροφής στην καινοτομία, που πρέσβευσε εξαρχής ο πρώτος διά της προσέγγισής του στον ελληνικό κτηνοτροφικό τομέα. Εκ του αποτελέσματος, η ανάδειξη του ΘΕΣγάλα σε πρότυπο μοντέλο συνεταιριστικής λειτουργίας, τον δικαιώνει.

Κατά τη φοίτησή του στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, ο Ανδρέας Μπατζιλής είχε την ευκαιρία να λάβει εξειδικευμένες γνώσεις, που όμως δεν έτυχε να θέσει αμέσως σε εφαρμογή στην επαγγελματική του ζωή. Είναι, όμως, η συνδρομή της εκπαιδευτικής διαδικασίας στη διάπλαση του τρόπου σκέψης του ατόμου, αυτή που θα πρέπει να κρατήσουμε από το λαμπρό παράδειγμά του. Γνώμονας αυτής της παρατήρησης δεν είναι μόνο οι κρίσιμες αποφάσεις και οι επαγγελματικοί ελιγμοί, αλλά περισσότερο οι αξίες βάσει των οποίων πραγματοποιήθηκαν. «Σε κάθε περίπτωση, η αγάπη και ο σεβασμός για τη φύση και τον μόχθο, η όλη φιλοσοφία της σχολής, καθώς και οι αρχές που τη διέπουν, έγιναν βίωμα και κτήμα μου στην επαγγελματική μου πορεία και τη ζωή μου γενικά», σημειώνει με νόημα, κλείνοντας.

*Ο συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα ιδρύθηκε το 2011 και παράγει καθημερινά 120 τόνους φρέσκου αγελαδινού γάλακτος. Με την καινοτομία των αυτόματων πωλητών, που εγκατέστησε το 2013, σε πρώτη φάση στην Λάρισα, κατάφερε να διαθέτει καθημερινά στους καταναλωτές το φρέσκο γάλα που παράγεται στις φάρμες του, σε λιγότερο από 24 ώρες από την παραγωγή του.