Ανεβάζουν τις προσφορές για πρόβειο και γίδινο γάλα οι επιχειρήσεις

Εβδομάδα εξελίξεων αναμένεται να είναι η ερχόμενη για τους κτηνοτροφικούς συνεταιρισμούς της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδος που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή αιγοπρόβειου γάλακτος. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «ΥΧ», αρκετοί εξ αυτών δέχονται και μελετούν εδώ και αρκετές εβδομάδες προτάσεις από γαλακτοκομικές και τυροκομικές επιχειρήσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν αρκετά ικανοποιητικούς όρους και δη ως προς την τιμή παραγωγού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ελασσόνα ήδη δύο συνεταιρισμοί (Λιβαδίου και Ολύμπου) έχουν κλείσει το γάλα τους με τιμή 1,65 για το πρόβειο, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ ακόμη ένας θεσσαλικός συνεταιρισμός έχει κλείσει το γάλα του στο 1,68, χωρίς ωστόσο να επιθυμεί να γνωστοποιηθεί το όνομά του. Οι τιμές αυτές αρχίζουν μάλιστα να παγιώνονται και για μεμονωμένους παραγωγούς με μεγάλο τονάζ (100-150 τόνων).

Ενδιαφέρον είναι επίσης ότι υπάρχουν προσφορές στην Ελασσόνα και σε άλλες περιοχές της Β. Ελλάδος για βιολογικό πρόβειο από 1,70 έως 1,75 ευρώ/κιλό. Σε ό,τι αφορά το γίδινο γάλα, σύμφωνα με όσα μας ανέφερε εκπρόσωπος συνεταιρισμού της Κεντρικής Ελλάδας που δεν έχει ακόμα «σφραγίσει» συμφωνία, οι προσφορές φτάνουν ή και ξεπερνούν το 1 ευρώ/κιλό.