Ανίχνευση της βακτηριακής κηλίδωσης και στιγμάτωσης στην ντομάτα μέσω τεχνολογίας

-Διαφήμιση-

Πρόωρη ανίχνευση της βακτηριακής κηλίδωσης και της βακτηριακής στιγμάτωσης στην ντομάτα με ποσοστό 99% επετεύχθη από επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Φλόριντας, με σκοπό να προστατευτούν οι αγρότες από την επέκτασή τους σε όλη την καλλιέργεια. Χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα μηχανήματα, οι επιστήμονες εφάρμοσαν την τεχνολογία που ονομάζεται «νευρωνικό δίκτυο πολλαπλών επιπέδων» για να διακρίνουν τις συγκεκριμένες ασθένειες.

Αυτή η τεχνολογική πρόοδος είναι ζωτικής σημασίας, επισημαίνουν οι επιστήμονες, για τους καλλιεργητές ντομάτας της Φλόριντας, των οποίων η καλλιέργεια είναι η τρίτη πιο πολύτιμη στην πολιτεία. Σε προηγούμενη έρευνα του πανεπιστημίου, είχε διαπιστωθεί ότι από τις συγκεκριμένες ασθένειες μπορεί να υπάρξει απώλεια στην παραγωγή έως και 30% κάθε χρόνο σε μία αγροτική εκμετάλλευση.

Ανάμεσα στους επιστήμονες για τη συγκεκριμένη τεχνολογία βρίσκεται και ο Έλληνας Γιάννης Αμπατζίδης, ο οποίος σε συνέντευξή του στην «ΥΧ», για τις τεχνολογίες που πρόκειται να επικρατήσουν το επόμενο διάστημα στον αγροτικό τομέα, είχε δηλώσει ότι «κατά τη γνώμη μου, η 4η αγροτική επανάσταση θα περιλαμβάνει τα εξής θέματα: Ανάλυση μεγάλων δεδομένων, διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT), έξυπνη γεωργία και έξυπνες μηχανές, αυτοματισμούς και τεχνητή νοημοσύνη.

Όλα τα παραπάνω συνδέονται με κάποιον τρόπο και πιστεύω ότι αυτές οι τεχνολογίες θα αναμορφώσουν τη γεωργία (ίσως μαζί με τη νανοτεχνολογία και τη βιοτεχνολογία)».

 

Περιηγηθείτε στη νέα σελίδα του ypaithros.gr που αφορά την παραγωγική αλυσίδα και ενημερωθείτε άμεσα για o,τι νέο προκύπτει.

-Διαφήμιση-