Σε ανοδική πορεία τα κηπευτικά της Τριφυλίας

Θετική πορεία φαίνεται ότι ακολουθούν τα κηπευτικά προϊόντα της Τριφυλίας, συνδυάζοντας την ποιότητα που ζητά ο καταναλωτής, αλλά και τις τιμές που καλύπτουν τις ανάγκες του παραγωγού.

Ο προϊστάμενος της ΔΟΑΚ, Αντώνης Παρασκευόπουλος, που διατηρεί άριστη συνεργασία με τους παραγωγούς και έχει πλήρη εικόνα σε κάθε στάδιο της καλλιέργειας, εξηγεί για την ντομάτα που αρχίζει την καλλιέργεια και ολοκληρώνεται στο τέλος Ιουνίου ότι «η ποιότητα της παραγωγής είναι πολύ καλή και κατά βάση προωθείται στην εσωτερική αγορά, ενώ μικρές ποσότητες εξάγονται. Η συνολική παραγωγή εκτιμάμε ότι θα ξεπεράσει τους 25.000 τόνους. Η τιμή κινείται από 0,80 έως 1,20 ευρώ».

Σε ό,τι αφορά το αγγούρι, τονίζει ότι «ακολουθεί την ίδια καλλιεργητική πορεία χρονικά με την ντομάτα. Η καλλιέργεια είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον φέτος και η παραγωγή αναμένεται να ξεπεράσει τους 22.000 τόνους.

Οι τιμές ήταν καλές, αλλά με διακυμάνσεις. Αυτήν τη στιγμή, είναι 55 έως 60 λεπτά το ζευγάρι». Σημειώνεται ότι η συγκομιδή συνεχίζεται και μεγάλες ποσότητες κινούνται στο εξωτερικό, με προορισμό την Κεντρική Ευρώπη και τις βαλκανικές χώρες.

Στην περιοχή της Τριφυλίας, καλλιεργούνται και 200 στρέμματα με πιπεριές. «Υπάρχει ποιότητα και ενδιαφέρον, αλλά προωθούνται κατά βάση στην εσωτερική αγορά», σημειώνει ο πρόεδρος της ΔΑΟΚ και προσθέτει ότι «το ίδιο ισχύει και για το φασόλι της περιοχής στα θερμοκήπια που, όμως, τα τελευταία χρόνια μειώθηκε η έκταση της καλλιέργειάς του».