Ανοίγει πλήρως η Αθηνών – Θεσσαλονίκης

Λάρισα. Πλημμυρισμένη η συνοικία Γιαννούλη. Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023 (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI)

Αρχίζει τις επόμενες ώρες η καταβολή αποζημιώσεων στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας ενώ αποκαθίσταται – ώρα με την ώρα – πλήρως η κυκλοφορία στην εθνική Αθηνών – Θεσσαλονίκης. Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στη Θεσσαλία και την επόμενη εβδομάδα.

Επίσης, τις επόμενες ώρες η καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες από τις πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel όπως έγινε γνωστό μετά την τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων, στη Λάρισα, στο πλαίσιο της οποίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τις νεότερες εξελίξεις σχετικά με τις ενέργειες στις πληγείσες περιοχές.

Σημειώνεται πως για τα χωριά που επλήγησαν ολικώς από το πρωτοφανές πλημμυρικό φαινόμενο η καταβολή προς τους κατοίκους που μπορούν να εντοπιστούν από τις διασταυρώσεις της ΑΑΔΕ θα γίνεται αυτοματοποιημένα, χωρίς την υποβολή αίτησης, αλλά βάση στοιχείων που επεξεργάζονται το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και η ΑΑΔΕ. Παράλληλα, συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων στην πλατφόρμα της πρώτης αρωγής, arogi.gov.gr.

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία από 18 – 22 Σεπτεμβρίου

Μετά από συνεννόηση του Υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκου Πιερρακάκη και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνου Αγοραστού, και λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες που επικρατούν στη Θεσσαλία εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, ανακοινώνεται με απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ότι τα μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 έως και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023.

Πηγή: ertnews.gr