Ανοιχτό το θέμα για βελτίωση του πλαισίου, φόρων κληρονομιάς

Ανοιχτό το θέμα για βελτίωση του πλαισίου, φόρων κληρονομιάς
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανεξετάσει η κυβέρνηση το θέμα του αριθμού των δόσεων για το φόρο κληρονομιάς, σύμφωνα με όσα ανέφερε από το βήμα της Βουλής, η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Το παρόν προέκυψε μετά από επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Β΄Αθηνών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γεωργίου – Δημήτριου Καρρά, ο οποίος επεσήμανε ότι οι 12 ισόποσες διμηνιαίες δόσεις για μ΄ ελάχιστο ποσό καταβολής τα 500 ευρώ, μπορεί να ήταν σημαντικές για το 2010, αλλά μεσολάβησε η οικονομική κρίση, με αποτέλεσμα οι πολίτες να μην μπορούν ν΄ ανταποκριθούν.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Αυτό, όμως, όπως εξήγησε, οδηγεί σε κατάρρευση την κτηματαγορά, αφού οι επιβαρύνσεις λόγω και των μνημονιακών υποχρεώσεων, έχουν οδηγήσει σε σωρεία αποποιήσεων κληρονομιάς καθώς οι κληρονόμοι δεν μπορούν ν΄ ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις.

Η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου σημείωσε ότι υπάρχουν σκέψεις για περαιτέρω βελτιωτικές κινήσεις, κυρίως για συγγενείς Α΄βαθμού και τόνισε ότι αυτή τη στιγμή ούτως ή άλλως είναι σ΄ εξέλιξη συζήτηση για τον εξορθολογισμό της εμπορικής με της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων. Στην πρόταση του κ.Καρρά για αύξηση του αριθμού των δόσεων για φόρο κληρονομιάς σε 36 και μείωση του χρόνου καταβολής, η κ.Παπανάτσιου άφησε να εννοηθεί ότι εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, για να βελτιωθεί η νομοθεσία, προς όφελος των πολιτών, χωρίς όμως να δεσμευθεί για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

 

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress