Αντιπαράθεση Παπαδημητρίου – Τζαβάρα στη Βουλή για τα κόκκινα δάνεια

Αντιπαράθεση Παπαδημητρίου - Τζαβάρα στη Βουλή για τα κόκκινα δάνεια
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Έντονη αντιπαράθεση με το καλημέρα στη Βουλή, ανάμεσα στον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δήμο Παπαδημητρίου και τον βουλευτή Ηλείας της ΝΔ, Κωνσταντίνο Τζαβάρα, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια και τη δυνατότητα των ανθρώπων, να τα εξαγοράσουν, στην ίδια τιμή, που τα δίνουν οι τράπεζες στα ξένα fund.

Ο κ. Παπαδημητρίου σημείωσε πως δεν μπορεί να συμβεί αυτό, επαναλαμβάνοντας πως έτσι ενθαρρύνονται οι στρατηγικοί κακοπληρωτές, αλλά τόνισε πως υπάρχει η δυνατότητα ένταξης στον εξωδικαστικό μηχανισμό και πρόσθεσε πως τα ξένα funds αγοράζουν τοις μετρητοίς ενώ οι πολίτες που είναι σε αδυναμία δεν μπορούν να τα αποπληρώσουν αμέσως.  Εξήγησε πως θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, επί τα βελτίω, υπέρ των πολιτών, που βρίσκονται σε πραγματική αδυναμία, αλλά υποστήριξε πως και οι ΟΤΑ μπορούν να μπουν στη διαδικασία εξαγοράς δανείων, μόνο εφόσον έχουν το μετοχικό κεφάλαιο κι έχουν πιστοποιηθεί.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Ο κ.Τζαβάρας εκτόξευσε κατηγορίες για την κυβέρνηση για την πολιτική που ασκεί,  τόνισε πως καταλύει τον κανόνα της ισονομίας και ισοπολιτείας αφού δέχεται ότι μπορούν οι στρατιωτικοί να ξαναγοράσουν τα δάνεια αλλά όχι οι υπόλοιποι πολίτες. Ζήτησε να υπάρξει μέριμνα αλλά επειδή σε μια αποστροφή του λόγου του, ο υπουργός αναφέρθηκε στο παράδειγμα των ΗΠΑ, που τα επιτόκια τρέχουν με 29%, έψεξε εμμέσως πλην σαφώς τον κ.Παπαδημητρίου ότι  νομίζει πως βρίσκεται ακόμη στις ΗΠΑ. Στο σημείο αυτό ο κ.Παπαδημητρίου τόνισε σε έντονο ύφος ότι δεν θ΄ακολουθήσει τον κ.Τζαβάρα στο «μικροπολιτικό παραλήρημα», ότι μπερδεύει τα καταναλωτικά με τα στεγαστικά δάνεια. «Επειδή λείπω από την Ελλάδα δε σημαίνει ότι δεν ξέρω τι γίνεται στη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.

«Σας λέει τίποτα αυτό; Ο, τι αναβαθμίστηκε η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας;», είπε ο κ.Παπαδημητρίου αναφερόμενος στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον οίκο Moody’s.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress