Απ. Αποστολάκος: Ο ΟΚΑΑ έχει δεσμευτεί ότι στηρίζει τον πρωτογενή τομέα, τους ψαράδες της Ελλάδας, την ελληνική γαστρονομία

Η δέσμευση του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας για γη στήριξη του πρωτογενή τομέα, επαναδιατυπώθηκε στην «1η Γιορτή της Σαρδέλας και Γαστρονομίας» που πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022, στην Χαλκίδα, στην προβλήτα του Αγ. Νικολάου.

Όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του οργανισμού, στην εκδήλωση παρέστη ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος αναφέρθηκε στις δράσεις που υλοποιούνται τόσο για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των ελληνικών προϊόντων, παράλληλα με τις δράσεις διάσωσης και διατήρησης του φυσικού πλούτου της περιοχής και της χώρας.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΚΑΑ, Απόστολος Αποστολάκος, επισήμανε, ότι «η Χαλκίδα είναι μια από τις καλύτερες ιχθυοπαραγωγικές περιοχές. Εμείς στον ΟΚΑΑ έχουμε δεσμευτεί να στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα, τους ψαράδες της Ελλάδας, την ελληνική γαστρονομία ώστε ο πρωτογενής τομέας να κατέχει καθοριστικό ρόλο στον χώρο του».

Την γιορτή διοργάνωσαν ο ΟΚΑΑ και το Σωματείο Ιχθυεμπόρων και Επιχειρήσεων Ιχθυόσκαλας Χαλκίδας «Ο Ευβοϊκός», υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την υποστήριξη και του Δήμου Χαλκιδέων.

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.) του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, στο Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου και στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Ι.Μ. Χαλκίδας «Ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος», ενώ θα ενισχυθούν και οι κοινωνικές δομές της Εύβοιας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ