Με απαραίτητη την «Αρμονία» τα ελαιόλαδα στη Γερμανόφωνη αγορά

Με απαραίτητη την «Αρμονία» τα ελαιόλαδα στη Γερμανόφωνη αγορά
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Με ένα ιδιαίτερα σημαντικό θέμα, τη Μέθοδο της Αρμονίας στα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα και εισηγητή τον εμπνευστή της Μεθόδου κ. Dieter Oberg, η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ του ΣΕΒΙΤΕΛ πραγματοποίησε ένα ακόμα Εκπαιδευτικό Σεμινάριο, το Σάββατο 19 Μαΐου 2018, στην ειδικά διαμορφωμένη για τις ανάγκες της οργανοληπτικής αξιολόγησης αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου των Αθηνών.

Στελέχη επιχειρήσεων μελών του ΣΕΒΙΤΕΛ και επιχειρήσεων άλλων κλάδων, από όλη τη χώρα, που δραστηριοποιούνται  στις εξαγωγές στην Γερμανόφωνη αγορά, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη νέα και ενδιαφέρουσα αυτή οργανοληπτική παράμετρο των εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων και να πληροφορηθούν με λεπτομέρειες την εφαρμογή της, τόσο σε θεωρητικό όσο και πρακτικό επίπεδο. 

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Σύντομο χαιρετισμό, στους συμμετέχοντες στο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο, απηύθυναν ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒΙΤΕΛ Γιώργος Οικονόμου, ο Αναπληρωτής Διευθυντής Παναγιώτης Καραντώνης και ο υπεύθυνος της Ακαδημίας Ελαιολάδου Βασίλης Καμβύσης.

Το Σεμινάριο συνεχίστηκε με την παρουσίαση και ανάλυση της οργανοληπτικής αξιολόγησης, κατά τα πρότυπα του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από την επικεφαλής του Εργαστηρίου Οργανοληπτικής Αξιολόγησης του ΣΕΒΙΤΕΛ κα. Έφη Χριστοπούλου.  

Στη συνέχεια ο Επικεφαλής της Γερμανικής Ομάδας Οργανοληπτικής Αξιολόγησης Dieter Oberg, αφού παρουσίασε αναλυτικά το θέμα της Αρμονίας των ελαιολάδων, ανέλυσε δύο (2) Ελληνικά και πέντε (5) διεθνή ελαιόλαδα, προκειμένου οι συμμετέχοντες να αντιληφθούν στην πράξη τα χαρακτηριστικά της έντασης και της βαθμονόμησης των δειγμάτων και ως προς αυτή την παράμετρο.

Το Σεμινάριο ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες, οι οποίες επιβεβαίωσαν το έλλειμμα ενημέρωσης για το θέμα και την αναγκαιότητα διοργάνωσης του Σεμιναρίου. Στο φύλλο αξιολόγησης το οποίο κλήθηκαν να συμπληρώσουν οι συμμετέχοντες, έδωσαν την υψηλότερη βαθμολογία και κατέγραψαν προτάσεις για την διοργάνωση αντίστοιχων μελλοντικών σεμιναρίων από την Ακαδημία. 

Η Ακαδημία ελαιολάδου του ΣΕΒΙΤΕΛ ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συμμετείχαν στο Σεμινάριο, και τους εύχεται καλές πωλήσεις στην ιδιαίτερα απαιτητική γερμανόφωνη αγορά.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress