Απέσυρε την υποψηφιότητά του ο Στάθης Μαρίνος για την προεδρία του ΕΦΚΑ

Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια για τις εισφορές Μαΐου των αγροτών
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Ακέφαλος παραμένει ο ΕΦΚΑ, μετά την παραίτηση Μπακαλέξη, αφού με επιστολή προς την υπουργό Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, ο Στάθης Μαρίνος, απέσυρε την υποψηφιότητά του. Αφορμή στάθηκαν τα παρατράγουδα με την ΗΔΙΚΑ, και το γεγονός ότι, σύμφωνα με τις κατηγορίες της ΝΔ, δόθηκε έργο με απευθείας ανάθεση στον πρώην συνεταίρο του Γιώργο Καρκαλή.

Έτσι, λόγω της ισοψηφίας και εν τη απουσία της βουλευτού Εύης Καρακώστα, τελικά δεν πέρασε η πρόταση Πετρόπουλου, ώστε να είναι επικεφαλής του ΕΦΚΑ, παρά την εμπειρία του. Η σχετική δεύτερη συνεδρίαση έληξε μέσα σε λίγα λεπτά το απόγευμα της Πέμπτης,  και χωρίς τελικά να βγει λευκός καπνός, με κατηγορίες από πλευράς της ΝΔ, δια των εκπροσώπων της Χατζηδάκη, Βρούτση και Τραγάκη, προς τον κ.Μαρίνο, ότι δεν αντιλαμβάνεται πως δεν πρόκειται για επικοινωνιακά παιχνίδια. Μάλιστα, από πλευράς ΝΔ, έγινε λόγος και για άλλα ποσά, συμπληρωματικά του πρώτου δηλαδή 7.316 ευρώ και 37.067. Ολόκληρη η επιστολή Μαρίνου έχει ως εξής:

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Κυρία υπουργέ,

Για λόγους ευθιξίας και μετά τον επικοινωνιακό πόλεμο εναντίον μου από την αξιωματική αντιπολίτευση, αποσύρομαι από τη διαδικασία επιλογής και διορισμού διοικητή στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Όπως υποστήριξα κι ενώπιον των βουλευτών – μελών της αρμόδιας επιτροπής, τίποτα το μεμπτό δεν υπάρχει στην πρόταση διορισμού μου, στη θέση του διοικητή του ΕΦΚΑ, όπως και στην επαγγελματική μου σχέση με την ΗΔΙΚΑ, παρά την προσπάθεια δημιουργίας στρεβλών εντυπώσεων.

Αποσύρομαι από τη διαδικασία γιατί δεν θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και στην προσπάθεια, που κάνει για να σταθεί στα πόδια του το Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Εξακολουθώ να θέτω στη διάθεση της κυβέρνησης τις επιστημονικές και τεχνικές μου γνώσεις για την υποστήριξη του έργου της.

Μ΄ εκτίμηση

Στάθης Μαρίνος

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress