Απίστευτη καταιγίδα στη Θεσσαλονίκη – Απεγκλωβισμός κόσμου από το Λευκό Πύργο (βίντεο)

Πρωτοφανής καταιγίδα σε ένταση και διάρκεια που συνοδευόταν από σφοδρή χαλαζόπτωση και δυνατή βροχή έπληξε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης 10/5 τη Θεσσαλονίκη.  Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους παρασέρνοντας κάδους απορριμμάτων και ότι έβρισκαν στο διάβα τους ενώ σημαντικότατα προβλήματα προκλήθηκαν στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε εκατοντάδες κλήσεις για  άντληση υδάτων από υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι σχεδόν όλα καταστήματα στην κεντρικότερη οδό της πόλης κινδύνεψαν να πλημμυρίσουν από το μεγάλο όγκο των υδάτων.

Λόγω του μεγέθους της καταιγίδας και του νερού, πλημμύρισε ο Λευκός Πύργος εγκλωβίζοντας μαθητές που τον επισκέφθηκαν, τα υπόγεια του δήμου Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ενώ μεγάλες ζημιές υπέστησαν οι ανθοπώλες και φυτωριούχοι που συμμετείχαν στην Ανθοέκθεση στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Πηγή βίντεο: Thestival.gr

Από την καταιγίδα διακόπηκε η ηλεκτροδότηση, η οποία αποκαταστάθηκε λίγο αργότερα, ενώ παραμένει η διακοπή νερού σε περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Αυτήν την ώρα η κατάσταση στους δρόμους της πόλης έχει βελτιωθεί.

Θεσσαλονίκη: Σοβαρά προβλήματα από την ισχυρή καταιγίδα και χαλαζόπτωση