Απόβαση… Αγιοβασίληδων στον Θερμαϊκό Κόλπο

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, στις 11:00

Από τη θάλασσα και όχι από τη στεριά αποφάσισε να κάνει φέτος την εμφάνισή του στη Θεσσαλονίκη ο Άγιος Βασίλης. Μάλιστα, δεν θα είναι μόνος του, αλλά θα συνοδεύεται από περισσότερους από 20 ντυμένους με την παραδοσιακή κόκκινη στολή αθλητές του SUP, της όρθιας κωπηλασίας πάνω σε σανίδα, οι οποίοι θα ριχτούν στο νερό και θα οργώσουν τη θάλασσα, αψηφώντας το κρύο, τα κύματα και τους αέρηδες.

Πρόκειται για την πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση Xmas SANTA SUP, που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη Θεσσαλονίκη και στον Θερμαϊκό Κόλπο, με μοναδικό σκοπό να χαρίσει χαμόγελα και να μεταδώσει χαρά και κέφι στους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, στις 11:00, και οι αθλητές του SUP μας καλούν όλους να πάρουμε μέρος, είτε μέσα στη θάλασσα είτε από τη στεριά, ντυμένοι Άγιοι Βασίληδες, προκειμένου να «SUPάρουμε», όπως λένε χαρακτηριστικά, μέσα σε γιορτινή διάθεση.

Αυξανόμενη η συμμετοχή

«Το Xmas SANTA SUP είναι μια πετυχημένη εκδήλωση που πραγματοποιείται στο εξωτερικό. Στη Θεσσαλονίκη, είναι η τρίτη φορά που τη διοργανώνουμε και προσπαθούμε να την κάνουμε θεσμό. Την πρώτη χρονιά, ήμασταν τρεις αθλητές, τη δεύτερη 14 και φέτος η συμμετοχή ξεπερνά τα 20 άτομα, χωρίς να υπολογίζουμε όλους αυτούς που θα έρθουν με δικές τους σανίδες», σημειώνει η συνιδρύτρια της ThesSup, Βιργινία Παναγιωτοπούλου.

Οι Santa Sup θα διασχίσουν τη Νέα Παραλία κάνοντας κουπί με προορισμό τον Λευκό Πύργο, ίσως και την Αριστοτέλους, εάν βοηθήσει ο καιρός. Αργότερα, και κατά την επιστροφή τους στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης, θα γίνει, όπως επιβάλλουν οι ημέρες, γιορτή με φαγητό και ποτό. Σχετικά με την εικόνα που δίνουν στον κόσμο και αν έχει γίνει αποδεκτή τα προηγούμενα χρόνια, η κα Παναγιωτοπούλου αναφέρει ότι είναι κάτι που αρέσει, αφού προσφέρουν μια όμορφη εικόνα, είναι μέσα στο νερό, μεταφέρουν το μήνυμα των Χριστουγέννων και μοιράζουν χαρά και χαμόγελο στον κόσμο.

Πολύπλευρο σπορ

Σε ό,τι αφορά, τέλος, το ίδιο το άθλημα, η κα Παναγιωτοπούλου αναφέρει ότι «το SUP είναι η όρθια σανιδοκωπηλασία. Κάνουμε όρθιοι κουπί πάνω σε μια σανίδα. Είναι σχετικά καινούργιο, με ταχεία όμως ανάπτυξη και είναι ένα πολύπλευρο σπορ που συνδυάζει χόμπι και διασκέδαση. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, ανεξαρτήτως φύλου, κιλών και αθλητικής δραστηριότητας», καταλήγει.