Αποφοιτήσεις Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και Perrotis College

Μετά από δύο χρόνια και τους περιορισμούς που επέβαλε η πανδημία, οι τελετές αποφοίτησης πραγματοποιήθηκαν κανονικά και με φυσική παρουσία, σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Η περηφάνια, η ικανοποίηση και η χαρά ήταν έκδηλη στα πρόσωπα τόσο των εκπαιδευτικών, όσο και των γονέων/κηδεμόνων. Φυσικά και οι μαθητές (μικροί ή μεγάλοι) ήταν χαρούμενοι και συγκινημένοι καθώς ολοκληρώθηκε ένας εκπαιδευτικός «κύκλος».

Πρεμιέρα στις αποφοιτήσεις έκανε το Νηπιαγωγείο, οι τελετές του οποίου πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Ιουνίου. Ακολούθησε την Τετάρτη 15 Ιουνίου η αποφοίτηση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και μία μέρα αργότερα η πρώτη αποφοίτηση μαθητών του Γυμνασίου Χασιώτη. Την Παρασκευή 17 Ιουνίου έγινε η τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών του ΙΙΕΚ και του Perrotis College παρουσία των Εφόρων της Σχολής και εκλεκτών καλεσμένων. Την κεντρική ομιλία εκφώνησε – δια στόματος της Elke Veenendaal– ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Pelopac A.B.E.E.. Ο «κύκλος» των αποφοιτήσεων ολοκληρώθηκε με τους μαθητές του Γενικού και του Επαγγελματικού Λυκείου. Η τελετή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Ιουνίου, με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά.

«Η παρουσία μου μαρτυρά τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στην ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα με εξειδικευμένες γνώσεις. Γνώσεις που σήμερα απουσιάζουν και καθιστούν, δυστυχώς, τη χώρα μας ουραγό στον τομέα της εκπαίδευσης στην Ευρώπη», είπε στην αρχή της ομιλίας του. Υπογράμμισε ότι τα εφόδια που έλαβαν οι μαθητές από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, τους τοποθετούν σε πλεονεκτικότερη θέση έναντι άλλων, στην προσπάθεια να επιτύχουν στη ζωή τους. «Αποτελεί επιλογή της κυβέρνηση η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενούς τομέα», υπογράμμισε, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην πράσινη ανάπτυξη, την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στην αγροτική παραγωγή, την ενίσχυση της αγροτικής εκπαίδευσης, την προώθηση των θησαυρών της ελληνικής γης, την μετάβαση από το μοντέλο της οικογενειακής εκμετάλλευσης σε αυτό της αγροτικής επιχείρησης και της ενδυνάμωσης των συνεταιριστικών, αγροτικών συλλογικών σχημάτων. Απευθυνόμενος στους μαθητές τους κάλεσε να μην ξεχάσουν δύο πράγματα: «Τους δασκάλους σας, οι οποίοι σας μετέφεραν τις γνώσεις για τις οποίες θα τιμηθείτε στην τελετή αποφοίτησης, και τον τόπο που σας γέννησε και σας καλεί να τον υπηρετήσετε με τις γνώσεις που εδώ αποκτήσατε».

Στη σύντομη ομιλία του ο πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Dr. Jeff Lansdale δήλωσε περήφανος για τους μαθητές, τους γονείς τους και τους καθηγητές της Σχολής, οι οποίοι προετοιμάζουν σωστά τη νέα γενιά επιστημόνων και αγροτών. «Αυτό που ξεχωρίζει την Ελλάδα από άλλες γεωργικές χώρες είναι η ποιότητα. Αυτό που ξεχωρίζει την Αμερικανική Γεωργική Σχολή από άλλα σχολεία είναι η σχέση με τη γη και η επαφή με τη φύση. Εδώ στη Σχολή, εδώ και λίγο καιρό, μιλάμε για το Έδαφος και τη Ψυχή: πώς το αγρόκτημα ενισχύει τα εκπαιδευτικά προγράμματα και πώς τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από το έδαφος να καλλιεργούν τη ψυχή τους», τόνισε. Όπως είπε, στόχος της Σχολής είναι να αλλάξει την πορεία των νέων ανθρώπων μέσα από την εκπαίδευση. «Να αλλάξουμε τη ζωή τους με σωστή καθοδήγηση. Είμαι σίγουρος ότι η εμπειρία σας εδώ άλλαξε και τη δική σας ζωή. Πολλά συγχαρητήρια σε εσάς και τους γονείς σας!», κατέληξε χειροκροτούμενος.