Αποκλειστικό ρεπορτάζ της «ΥΧ» για την πληρωμή της εξισωτικής του 2016. Τέλη Οκτωβρίου η προκαταβολή του 70% της Βασικής 826 εκατ. ευρώ

Σημέρα Τρίτη 24/10 η προκαταβολή της Βασικής Ενίσχυσης – Πότε θα είναι τα χρήματα στη διάθεση των παραγωγών

Τα χαρτιά του για τις επικείμενες πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ άνοιξε στην «ΥΧ» ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πληρωμών του ΥπΑΑΤ, κ. Γιώργος Κέντρος. Αν και η εφημερίδα μας έχει πρώτη παρουσιάσει – από τα μέσα σχεδόν του Σεπτεμβρίου – το χρονοδιάγραμμα πληρωμών έως το τέλος του έτους ο κ. Κέντρος μας αποκάλυψε πότε θα πληρωθεί στους δικαιούχους η εξισωτική αποζημίωση του 2016.

Η πληρωμή αυτή παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς με το νέο καθεστώς που ισχύει θα αυξηθούν οι δικαιούχοι. Επίσης ο κ. Κέντρος μας επεσήμανε ότι στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα πληρωθούν εκκρεμότητες πληρωμών όλων των καθεστώτων ενιαίας ενίσχυσης έτους 2015, δηλαδή βασικής ενίσχυσης, πράσινης ενίσχυσης, γεωργών νεαρής ηλικίας και όλων των συνδεδεμένων καθεστώτων.

Επιπλέον ο Αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ μας διαβεβαίωσε ότι στο τέλος του μήνα (πιθανότερη ημερομηνία η 27η Οκτωβρίου) θα πιστωθούν τα χρήματα της προκαταβολής του 70% της Βασικής Ενίσχυσης (826 εκατ. ευρώ) και στις 20 Δεκεμβρίου η εξόφληση του 30% της Βασικής (354 εκατ. ευρώ), του Πρασινίσματος (567 εκατ. ευρώ) και των γεωργών νεαρής ηλικίας (15 εκατ. ευρώ) «Είμαστε σε μια διαδικασία που κλείνει το σύστημα την Παρασκευή 14/10 και ξεκινούν οι υπολογισμοί και οι διασταυρωτικοί έλεγχοι» κατέληξε.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ για τις πληρωμές στην «ΥΧ» που κυκλοφορεί