Αποστόλου: Αλλαγές και τροποποιήσεις στον κανονισμό του ΕΛΓΑ

Αποστόλου: Αλλαγές και τροποποιήσεις στον κανονισμό του ΕΛΓΑ
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Αλλαγές και τροποποιήσεις στον κανονισμό του ΕΛΓΑ, προανήγγειλε, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με αφορμή ερώτηση του βουλευτή Γιάννη Σηφάκη, κατά τη διάρκεια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, για τις αποζημιώσεις για τις δενδρώδεις καλλιέργειες Πέλλας και Ημαθίας.

Για το ζήτημα των αποζημιώσεων στο 100% απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ηρακλείου, Μανώλη Συντυχάκη, ο κ. Αποστόλου σημείωσε  πως θα ήθελε κι εκείνος να υπάρχει πρόσθετη αποζημίωση από τον κρατικό προϋπολογισμό, αντί για αποζημίωση μέσω ΕΛΓΑ, μόνο που αυτό δεν μπορεί να συμβεί λόγω της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας.

-Διαφήμιση-

Ο κ. Αποστόλου άφησε να εννοηθεί πως μπορεί να υπάρξει ένα προαιρετικό ασφάλιστρο. Το ασφάλιστρο αυτό θα είναι/συμπληρωματικό, ως προς το κανονικό, υποχρεωτικό, ώστε όταν χάνουν οι αγρότες την παραγωγή τους, να μπορούν να πάρουν επιπλέον συμπληρωματικό ποσό. Προανήγγειλε μάλιστα εμμέσως πλην σαφώς αναλογιστική μελέτη, η οποία θα δείξει, αν το συμπληρωματικό ασφάλιστρο μπορεί να υπάρξει και με ποιους όρους.

Άννα Στεργίου

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki