Αποστόλου: Υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης με τους αγρότες

Β. Αποστόλου: Με τους αγρότες έπρεπε να έχουμε συζητήσει πριν ξεκινήσουν οι κινητοποιήσεις
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

«Τα αιτήματα που διατυπώνονται τα γνωρίζουμε και όπου μπορούμε από τη δική μας πλευρά κάνουμε παρέμβαση, να διορθώσουμε μικροζητήματα» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ενόψει των αγροτικών κινητοποιήσεων που έχουν προαναγγελθεί, στο πλαίσιο των εγκαινίων της 27ης διεθνούς έκθεσης «Agrotica», στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Αποστόλου εξήγησε πως υπάρχουν «περιθώρια συνεννόησης σε μία κοινή λογική, που λέει ότι η χώρα έχει τις μνημονιακές δεσμεύσεις και βγαίνει αυτήν την ώρα από το τούνελ της κρίσης», σημειώνοντας ότι αναδεικνύεται από μέρος των αγροτών το φορολογικό και το ασφαλιστικό ζήτημα, ενώ δεν είχαν επιβάρυνση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια που ίσχυε η διαφορετική φορολογική νομοθεσία. «Άρα», επισήμανε ο υπουργός, «σε μια κρίσιμη στιγμή που φαίνεται ότι βγαίνει η χώρα από την κρίση, είναι σημαντική και η συμβολή του αγροτικού χώρου και θα πρέπει να δούνε τι θα κάνουμε ουσιαστικά μετά το 2018».

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

Σε ό,τι αφορά το αγροτικό συλλαλητήριο, που διοργανώνεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, παρατήρησε ότι μέρος όσων πρωτοστατούν στη συγκεκριμένη κινητοποίηση δεν ανταποκρίθηκε σε ραντεβού που είχε προγραμματιστεί την περασμένη Τετάρτη. «Θέλω να πω είναι ότι από πλευράς της πανελλαδικής ομάδας που επηρεάζει αυτή την ώρα τις κινητοποιήσεις έχουμε κλείσει μια συνάντηση τη Δευτέρα το πρωί στο ΥΠΑΑΤ, για να συζητήσουμε αυτά που αναδεικνύουν ως αιτήματα» διευκρίνισε.

-Διαφήμιση-
Αγροτική Καινοτομία - Γεωργικές Συμβουλές