Αποστόλου: Υπογράφεται η απόφαση για τις Ομάδες Παραγωγών – έρχεται το μέτρο για γεωργικούς συμβούλους

Για τους καταλογισμούς και την ΚΑΠ μίλησε ο Αποστόλου στη Βουλή (βίντεο)
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Άμεσα υπογράφεται η υπουργική απόφαση τις Ομάδες Παραγωγών «σήμερα – αύριο», δεσμεύτηκε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου, για τη νομική υπόσταση των συνεργατικών σχημάτων.

Προηγήθηκε η  επίκαιρη ερώτηση της κυβερνητικής βουλευτού Καρδίτσας Χρυσούλας Κατσαβριά –Σιωροπούλου, η οποία αναφέρθηκε στο θέμα της εύρυθμης λειτουργίας των Ομάδων Παραγωγών και στη δυνατότητα να καταφέρουν να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους, με επιστημονικά και όχι μόνο εργαλεία. Ειδικότερα, επεσήμανε την ανάγκη να συνδεθούν όλες οι δομές και σημείωσε πως οι αγρότες πρέπει να βοηθηθούν με το άρθρο 9, για τα συλλογικά σχήματα. Εξήγησε πως χρειάζεται να αξιοποιηθεί το μέτρο για τα συνεργατικά σχήματα ώστε να στηριχθεί γενικά ο πρωτογενής τομέας στον οποίο πρωτοστατεί η Θεσσαλία αλλά και η βιωσιμότητα της καλλιέργειας βάμβακος, η οποία είναι οριακή.

-Διαφήμιση-

Από την πλευρά του ο κ.Αποστόλου ανέφερε ότι έρχεται η υπουργική απόφαση και για τις Ομάδες Παραγωγών αλλά επιπλέον ενεργοποιείται και το μέτρο για τους γεωργικούς συμβούλους, που θα μπορέσουν να ενεργοποιήσουν τις δομές, καθώς υπάρχει και το πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών. Με το μέτρο για τους γεωργικούς συμβούλους εξήγησε πως 1.000 επιστήμονες περίπου ενεργοποιούνται για περίπου 350 δομές. Σημείωσε πάντως ότι το θέμα με τις Ομάδες Παραγωγών και με τα κίνητρα που δίνονται για μία πενταετία, προϋποθέτει απαραιτήτως επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο προβλέπεται πως θα πρέπει να εγκριθεί από τα κράτη μέλη. 

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki