Αποσύρθηκε το νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ για τα ζώα συντροφιάς (upd)

Αποσύρθηκε το νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ για τα ζώα συντροφιάς
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Ενδοκυβερνητική σύρραξη προκάλεσε το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς, καθώς πλήθυναν οι φωνές για την απόσυρσή του, μετά τις αντιδράσεις φιλοζωικών οργανώσεων και φιλόζωων, που έστρεψαν τα πυρά τους εναντίον του αναπληρωτή υπουργού, Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννη Τσιρώνη.

Με ανακοίνωσή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου ανήγγειλε την απόσυρση του νομοσχεδίου μέχρι νεοτέρας. «Το νομοσχέδιο για τα Δεσποζόμενα και Αδέσποτα Ζώα Συντροφιάς, αποσύρεται προς το παρόν από τη διαβούλευση, προκειμένου να επανεξεταστούν ζητήματα που αναδείχθηκαν από την ως τώρα διαδικασία.  Θα επανέλθει, όταν επαναδιαμορφωθούν, οι σχετικές διατάξεις.

-Διαφήμιση-

Σύμφωνα με πληροφορίες, και στο Μαξίμου αναζητούσαν τρόπο οπισθοχώρησης αλλά καθώς ήταν έντονες οι αντιδράσεις, αποφασίστηκε τελικά η απόσυρση του νομοσχεδίου. Στο θέμα παρενέβη λίγο νωρίτερα και ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Καμμένος, από τους ΑΝΕΛ, ο οποίος ζήτησε με ανακοίνωσή του «άμεση ανάκληση και επανεξέταση του νέου απαράδεκτου Σχεδίου Νόμου για τα ζώα συντροφιάς.

Σε δήλωση του ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, σχετικά με το Σχέδιο Νόμου για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς αναφέρει πως «Κατόπιν εντολής Πρωθυπουργού το νομοσχέδιο που αφορά στα ζώα συντροφιάς αποσύρεται προσωρινά και θα επανέλθει στην δημόσια διαβούλευση εντός 30 ημερών τροποποιημένο με όποιες διορθώσεις κρίνεται απαραίτητο».

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πρέπει να συμβουλευθεί σοβαρά τα εκατοντάδες σχόλια που βρίσκονται ήδη στη διαβούλευση και να προχωρήσει σε διάλογο με αυτούς που ασχολούνται πράγματι καθημερινά με την προστασία των ζώων. Δεκάδες διατάξεις αποτελούν «μαύρες σελίδες» που αντί να επιχειρούν να βοηθήσουν στο υπαρκτό πρόβλημα περιορισμού των αδέσποτων, το επιτείνουν, με νομοθετικές ρυθμίσεις που μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω.  Δε μπορούμε να κλείνουμε τα αυτιά σε όλες αυτές τις φωνές που αντιτίθενται και να ανοίξουμε διάπλατα το δρόμο στις μαζικές ευθανασίες».

Τα ζητήματα που έχουν ξεσηκώσει τους φιλόζωους, είναι η πληρωμή του τέλους συντροφιάς και το θέμα των στειρώσεων. Παρά ταύτα, να υπενθυμίσουμε ότι δεν υπήρξε ούτε μία φορά και στο παρελθόν, σε νομοσχέδιο ή νόμο για τα κατοικίδια, που να μην προκληθεί  θύελλα αντιδράσεων, στοχοποιώντας τον εκάστοτε υπουργό ή υφυπουργό, που ασχολήθηκε με το ζήτημα αυτό. 

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki