Ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την αντιμετώπιση των εχθρών της Κερασιάς από την FMC

Ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την αντιμετώπιση των εχθρών της Κερασιάς από την FMC
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Ένας νέος επιζήμιος εχθρός της κερασιάς καθώς και άλλων καλλιεργειών παγκοσμίως είναι το δίπτερο Drosophila suzukii. Το έντομο αυτό, μαζί με το Rhagoletis cerasi αποτελούν τους πιο σημαντικούς εχθρούς και στην χώρα μας, με το πρώτο να έχει ενταχθεί στη λίστα της EPPO με τους νέους εχθρούς καραντίνας. H D.suzukii  είναι πολυφάγο είδος με πολλές γενιές ανά έτος και προσβάλλει τους ώριμους καρπούς των κερασιών, βατόμουρων, μύρτιλλων, σταφυλιών αλλά και πλήθος καλλιεργειών.

Οι απαιτήσεις της αγοράς για την προστασία των καλλιεργειών οδήγησε την FMC, κατόπιν πολυετούς έρευνας και πειραματισμού, στην παρασκευή ενός νέου εντομοκτόνου υψηλών προδιαγραφών το οποίο εμφανίζει υψηλή αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση των συγκεκριμένων εχθρών καθώς και άλλων παρασίτων όπως θρίπες, αφίδες, κολεόπτερα και λεπιδόπτερα σε ένα μεγάλο εύρος καλλιεργειών.

Το Exirel® με μια ματιά

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Το Exirel® 10SE, είναι εντομοκτόνο σκεύασμα, επαφής και στομάχου, για τον έλεγχο μυζητικών και μασητικών εντόμων σε ένα ευρύ φάσμα καλλιεργειών. Διαθέτει προνυμφοκτόνο δράση αλλά ανάλογα με το στόχο μπορεί να επιδείξει και ωο-προνυμφοκτόνο, ωοκτόνο ή ακμαιοκτόνο δράση. Περιέχει την δραστική ουσία cyantraniliprole, η οποία ανήκει στην χημική οικογένεια των ανθρανιλικών διαμιδίων (ομάδα 28 κατά IRAC) και έχει ένα νέο τρόπο δράσης μέσω της ενεργοποίησης των υποδοχέων ρυανοδίνης των εντόμων. Αυτή η ενεργοποίηση προκαλεί την απελευθέρωση ασβεστίου από τις εσωτερικές αποθήκες των μυών των εντόμων, με άμεσο αποτέλεσμα την μειωμένη μυϊκή λειτουργία, παράλυση και ακολούθως θανάτωση των εντόμων-στόχων.

Κατά την εφαρμογή του η δραστική απλώνεται στην επιφάνεια του φύλλου , διεισδύει στο εσωτερικό και κινείται τοπικά. Με αυτόν τον τρόπο μεγιστοποιείται η  διελασματική κίνηση, η διαβρεκτικότητά και η αποτελεσματικότητά του, ελέγχοντας ένα μεγάλο εύρος εχθρών. Η εκλεκτικότητα του εντομοκτόνου στους εχθρούς στόχους, σε συνδυασμό με την υψηλή αποτελεσματικότητα και το μοντέρνο οικοτοξικολογικό προφίλ, το καθιστά συμβατό με τα σύγχρονα προγράμματα ολοκληρωμένης διαχείρισης στα οποία είναι πολύ σημαντική η προστασία των ωφέλιμων και αρπακτικών εντόμων αλλά και των υπόλοιπων οργανισμών του περιβάλλοντος. Η μεγάλη διάρκεια δράσης και το μικρό διάστημα επέμβασης πριν τη συγκομιδή (7 ημέρες), παρέχουν επίσης στον παραγωγό ευελιξία στη χρήση του εντομοκτόνου το κρίσιμο στάδιο κοντά στη συγκομιδή.

Οι στόχοι του νέου εντομοκτόνου είναι η προστασία της παραγωγής από την προσβολή των εντόμων κατά τη διάρκεια της ωρίμανσής τους και η παραγωγή καλοσχηματισμένων καρπών με σκοπό την βέλτιστη ποιότητα και την υψηλή εμπορική αξία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της FMC

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress