Αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ ζητά ο Συνεταιρισμός Καπνοπαραγωγών Θράκης

Αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ ζητά ο Συνεταιρισμός Καπνοπαραγωγών Θράκης

Επιστολή προς το Υποκατάστημα ΕΛ.Γ.Α. Αλεξανδρούπολης απέστειλε ο [πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης  Εσάτ  Χουσεϊν με θέμα τις Ζημιές που προκλήθηκαν από καιρικά φαινόμενα.

Ο κος Εσάτ Χουσεϊν

Όπως τονίζεται στην επιστολή το τελευταίο χρονικό διάστημα και έπειτα από καθημερινή σχεδόν εμφάνιση ακραίων καιρικών φαινομένων με έντονες χαλαζοπτώσεις και πλημμύρες, προκλήθηκαν πολλές ζημιές σε καπνοχώραφα (και καπνοσπορεία) στον Νομό Ροδόπης σε περιοχές του Δήμου Ιάσμου, Δήμου Κομοτηνής, Δήμο Αρριανών και Δήμο Σαπών.

Επίσης την φετινή εσοδεία παρατηρείται σε ορισμένες περιπτώσεις και έντονη προσβολή από Νεκρωτική ίωση σε ποσοστό 40 – 50%.

‘Έχουμε να κάνουμε με μια ακόμη δύσκολη χρονιά.” σημειώνει στην επιστολή ο πρόεδρος κος Εσάτ Χουσεϊν και επισημαίνει “Ζητάμε για τις άμεσες ενέργειες σας έτσι ώστε να γίνουν οι αναγγελίες για την δήλωση και την εκτίμηση των ζημιών, καθώς και την άμεση αποζημίωση των πληγέντων από το χαλάζι περιοχών από την υπηρεσία του ΕΛ.Γ.Α..”

Με δεύτερη επιστολή προς τον  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδη Μ. και τον Πρόεδρο ΕΛ.Γ.Α. κ. Λυκουρέντζο Α.ζητά  να στηρίξουν » την καπνοκαλλιέργεια με κάθε τρόπο έτσι ώστε να παραμείνει ο κόσμος στις περιοχές τους και να μην αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό για να καλύψουν τις οικονομικές τους ανάγκες.»

Πηγή: ert.gr