Φ.Αραμπατζή: «Φιάσκο» στη βιολογική κτηνοτροφία – βγάζει εκτός όλους τους κτηνοτρόφους

Φ.Αραμπατζή: «Φιάσκο» στη βιολογική κτηνοτροφία – βγάζει εκτός όλους τους κτηνοτρόφους
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

«Παταγώδη» χαρακτήρισε την αποτυχία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στη διαχείριση του μέτρου για τις βιολογικές καλλιέργειες με το νέο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-20, η  τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινή Αραμπατζή.

Η βουλευτής Σερρών της ΝΔ,  έκανε λόγο για αποκλεισμό χιλιάδων δικαιούχων και «εξοστρακισμό» όλων των κτηνοτρόφων. Υποστήριξε πως η ΝΔ «εγκαίρως και με όλα τα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου, είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο να πέσει στο κενό το αναγκαίο αυτό μέτρο ενδυνάμωσης και αναπτυξιακής δυναμικής του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου της χώρας».  

-Διαφήμιση-

Η ίδια έκανε λόγο για «παλινωδίες του υπουργείου με τις τρεις παρατάσεις στις προθεσμίες του Μέτρου, με την πρόσκληση χιλιάδων δικαιούχων, χωρίς να υπάρχει ο απαραίτητος προϋπολογισμός»,  και μίλησε για «φιάσκο» σε ό, τι αφορά στους κτηνοτρόφους.

Η κ. Αραμπατζή τόνισε πως το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποκλείει από το μέτρο όλους τους κτηνοτρόφους (ζωική παραγωγή) και όλους τους δικαιούχους φυτικής παραγωγής, εκτός αυτών, που βρίσκονται σε περιοχές Natura, ενώ υποστήριξε πως συρρικνώνει το διαθέσιμο προϋπολογισμό από 443.000.000 ευρώ σε μόλις 200.000.000 ευρώ και έκανε λόγο για «κατάντια».

«Ποιος από το υπουργείο θα απολογηθεί επιτέλους στους δικαιούχους που χάνουν οριστικά τα χρήματα του 2017; Θα απολογηθεί κανείς γι’ αυτήν την κατάντια;», τόνισε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις της η κ.Αραμπατζή.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην «ΥΧ» που κυκλοφορεί στα περίπτερα

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki