Αρκαδία: Μείωση τιμών τόσο στο γάλα όσο και στο κρέας

Βασίλης και Λάμπρος Δημητρακόπουλοι
-Διαφήμιση-

Δύσκολη αποδείχθηκε και αυτή η χρονιά για τους κτηνοτρόφους της Αρκαδίας, αφού η τιμή τόσο του γάλακτος όσο και του κρέατος δεν ήταν αυτή που περίμεναν. Η κτηνοτροφία, που αποτελεί έναν από τους βασικούς άξονες της αρκαδικής οικονομίας, τροφοδοτώντας με γάλα μια σειρά τυροκομικών επιχειρήσεων, δείχνει να ψάχνει να βρει τα βήματά της για το αύριο και να δοκιμάζει τις αντοχές της.

Ένας από τους μεγάλους κτηνοτρόφους της περιοχής, ο Λάμπρος Δημητρακόπουλος εξηγεί: «Η κτηνοτροφία στην Αρκαδία είναι η μεγαλύτερη στην Πελοπόννησο και εμείς τροφοδοτούμε τόσο τα τυροκομεία του νομού όσο και άλλων περιοχών. Κατά την διάρκεια της χρονιάς, οι τιμές ήταν πολύ χαμηλές. Το πρόβειο γάλα κύλησε στα 75 λεπτά, ενώ την περασμένη χρονιά είχαν δώσει 90 λεπτά. Το γάλα από τα γίδια έπεσε στα 42 και 43 λεπτά, ενώ την περασμένη χρονιά ήταν στα 56 λεπτά».

«Το κρέας πήγε στα 4 ευρώ το κιλό»

Η πτώση των τιμών, όπως εξηγούν οι κτηνοτρόφοι, είναι αποτέλεσμα της εισαγωγής ξένου γάλακτος, το οποίο στην πορεία ελληνοποιείται. Όπως τονίζει ο κ. Δημητρακόπουλος, «εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, στα επόμενα χρόνια θα έχουμε πρόβλημα στην Αρκαδία, με μείωση της παραγωγής σε σημαντικό βαθμό. Με αυτές τις συνθήκες δεν μπαίνει νέος άνθρωπος. Αρκεί να σας πω ότι το κρέας πήγε στα 4 ευρώ το κιλό».

-Διαφήμιση-