Ευρωεκλογές 2019: Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου – «Για μία Ελλάδα πρωτοπόρο μέσα στην ενωμένη Ευρώπη»

Οι Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου είναι αποφασιστικής σημασίας τόσο για το μέλλον της Ευρώπης όσο και της Ελλάδας. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη συγκυρία. Νέοι δρόμοι ανοίγονται μπροστά μας, νέες προκλήσεις και αποφάσεις στρατηγικής σημασίας λαμβάνονται στον ευρωπαϊκό χώρο. Μέσα σε αυτή την προοπτική, η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι απούσα. Δεν έχει το περιθώριο για άλλες χαμένες ευκαιρίες. Πρέπει να είναι παρούσα και ισχυρή. Χρειάζεται δυνατές και καθαρές φωνές, χρειάζεται ανθρώπους με ισχυρή πίστη στις κοινές ευρωπαϊκές αξίες και βούληση να αγωνιστούν, για να ανακτήσει η χώρα μας τη χαμένη αξιοπιστία της.

Στην Ευρώπη θα δοθούν οι μάχες για το νέο περιβάλλον ανάπτυξης που χρειάζεται η χώρα μας, αλλά και οι μάχες για να αντιμετωπιστούν οι δυσμενείς συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών. Θα σχεδιαστούν οι πολιτικές για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, για την ασφάλεια, για τη νέα ψηφιακή εποχή. Στην Ευρώπη θα οικοδομηθεί το μέλλον για τη νέα γενιά, για τα παιδιά μας.

Συμμετοχή στις εκλογές είναι η Δημοκρατία στην πράξη

Η συμμετοχή στις ευρωεκλογές, αλλά και σε κάθε εκλογική διαδικασία, δεν είναι απλώς μια υποχρέωση, μια ευθύνη κενή νοήματος. Είναι η Δημοκρατία στην πράξη. Γιατί η ιδιότητα του πολίτη συνδηλώνει δράση και δεν μπορεί να υπάρχει παρά μόνο μέσα σε ένα κοινό όραμα κι έναν κοινό σκοπό: το κοινό «εμείς», το κοινό μας μέλλον. Συμμετέχοντας στις ευρωεκλογές, αποδεικνύουμε στην πράξη ότι ορίζουμε τη ζωή μας και καθορίζουμε με την ψήφο μας όχι μόνο την καθημερινότητά μας, αλλά και το μέλλον μας. Κυρίως, όμως, θεμελιώνουμε το μέλλον των παιδιών μας. Πρέπει να είμαστε εκεί και να μην αφήσουμε στους άλλους τις επιλογές. Πρέπει να είμαστε παρόντες. Στις κάλπες και μετά ενεργά, μέσα στην ευρωβουλή.

Πρόκληση η ταχεία αξιοποίηση ψηφιακών δυνατοτήτων, έμψυχου υλικού και υποδομών

Στην εποχή της λεγόμενης «4ης Βιομηχανικής Επανάστασης» αναδεικνύεται μια νέα οικονομία και, ως εκ τούτου, ένας νέος κόσμος εργασίας. Η μεγάλη πρόκληση για τη χώρα μας είναι η ταχεία αξιοποίηση των ψηφιακών δυνατοτήτων του έμψυχου υλικού και των υποδομών που υπάρχουν, για να διασφαλιστεί μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα η ανταγωνιστικότητά της.

Μέσα σε αυτή την οπτική, εάν θα έχω την τιμή να εκλεγώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πρωταρχικός μου σκοπός είναι να αγωνιστώ για το μέλλον των παιδιών μας στη νέα ψηφιακή εποχή, με όραμα μια Ελλάδα ισχυρή, στην πρωτοπορία της ενωμένης Ευρώπης.


Καινοτόμες δράσεις και νέες τεχνολογίες για τη στήριξη και την αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα

Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί ένα πεδίο στο οποίο μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Πιστεύω στη δυναμική της αγροτικής οικονομίας. Πιστεύω στην «έξυπνη γεωργία», στη χρήση των μεθόδων της τεχνολογίας και της ψηφιακής καινοτομίας από τον αγρότη, ο οποίος πρέπει να στηριχθεί, ως προς την απόκτηση και την αναβάθμιση των ψηφιακών του δεξιοτήτων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, άλλωστε, επενδύει στρατηγικά στην «έξυπνη γεωργία», με συγκεκριμένα μέτρα. Η στήριξη της νέας επιχειρηματικότητας στον πρωτογενή τομέα είναι προτεραιότητά μας στη ΝΔ, έτσι ώστε να μπορέσουν περισσότεροι νέοι άνθρωποι να γυρίσουν στη γη τους, να παράγουν, να αξιοποιήσουν τη γνώση τους, να ενσωματώσουν στην παραγωγή τους τη σύγχρονη τεχνολογία, για να μπορέσουν τα προϊόντα μας να γίνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικά.

Πρέπει να εστιάσουμε σε καινοτόμες δράσεις, με την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών, που θα αναδείξουν την ποιότητα αλλά και τα τοπικά χαρακτηριστικά των αγροτικών προϊόντων της χώρας μας, τα οποία μπορούν να δώσουν ώθηση και στην τουριστική ανάπτυξη της κάθε περιοχής ξεχωριστά. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της υπαίθρου είναι το όχημα για να κερδηθεί το στοίχημα της ανάπτυξης όχι μόνο της ελληνικής περιφέρειας, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας.