Αθηνών-Λαμίας: Μόνο με αντιολισθητικές από την Καλυφτάκη – Βίντεο με σφοδρή χαλαζόπτωση στο κέντρο της Τρίπολης

Με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, καθώς και όλων των οχημάτων τα οποία δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του ανισόπεδου κόμβου Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια Ν. Αττικής).

Η απαγόρευση γίνεται για λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων, από τις 11.00 το πρωί μέχρι να σημειωθεί ύφεσης των φαινομένων

Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται τα παρακάτω οχήματα:

Οχήματα οδικής βοήθειας
Φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι
Οχήματα εκτάκτου ανάγκης

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η απαγόρευση μπορεί να παραταθεί ή να μειωθεί και πέραν των καθορισμένων ωρών, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν.

Απαγόρευση της κυκλοφορία παντός είδους βαρέων οχήματων μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, καθώς και όλων των οχημάτων τα οποία δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες ισχύει κσι στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας-Θηβών.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση

  •  η απαγόρευση ισχύει από τις 9.30 το πρωί σήμερα, έως την ύφεση των φαινομένων και
  • στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της ΠΕΟ Ελευσίνας-Θηβών,
  • στο τμήμα της από το 5ο χιλιόμετρο (πρατήριο υγρών καυσίμων REVOIL – πρώην CYCLON) έως τα όρια του Ν. Αττικής με το Ν. Βοιωτίας, στο 30ό χιλιόμετρο.

Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας, τα φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι και τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

Σφοδρή χαλαζόπτωση επικρατεί αυτήν την ώρα στην Τρίπολη, ενώ σε πολλές περιοχές της πόλης και το χιόνι έχει κάνει την εμφάνισή του.
 
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

 

Πηγή: ertnews.gr , arcadiaportal.gr