Αθηνών – Πατρών και Ιονία Οδός: Οι καθυστερήσεις έφεραν υποσχέσεις!

Αθηνών – Πατρών και Ιονία Οδός: Οι καθυστερήσεις έφεραν υποσχέσεις!

Μέχρι τον Μάρτιο του 2017, σε 10 μόλις μήνες δηλαδή, θα έχει ολοκληρωθεί η Ιονία Οδός η οποία θα δώσει νέα ώθηση στις αναπτυσσόμενες αγροδιατροφικές επιχειρήσεις κάθε είδους.

Τη σχετική διαβεβαίωση έδωσε ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, αναφερόμενος στο σύνολο των οδικών αξόνων της χώρας και άρα και σε αυτόν από την Κόρινθο έως την Πάτρα.

Ο κ. Χαρίτσης υποχρεώθηκε να προβεί στη δήλωση αυτή μετά και τα τελευταία δημοσιεύματα για καθυστερήσεις που ανακύπτουν τόσο στην εκτέλεση όσο και στη χρηματοδότηση των έργων.

«Το εγχείρημα προχωράει θετικά και ως προς την υλοποίηση του φυσικού αντικειμένου και ως προς τις αποζημιώσεις που καταβάλλονται στις κατασκευαστικές εταιρίες», ανέφερε ο κ. Χαρίτσης διευκρινίζοντας ότι έχουν γίνει κινήσεις με τη σύσταση Ειδικής Διυπουργικής Επιτροπής με την αρχαιολογία και τους παραχωρησιούχους ώστε τα έργα να ολοκληρωθούν εντός του χρονοδιαγράμματος. Παράλληλα τόνισε ότι η διερεύνηση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για σύσταση καρτέλ στις κατασκευαστικές δεν επηρεάζει την εξέλιξη των έργων!